Ενδιαφέροντα

Η ΣΤ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας στον ALPHA NEWS 95,5 για το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε

Το studio του ALPHA NEWS 95,5 επισκέφτηκαν 16 μαθητές και μαθήτριες της έκτης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Δράμας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Ελένη Σμολοκτού και Φανή Παπαδοπούλου, προκειμένου να μιλήσουν για την πρωτοβουλία τους, να παράξουν ντοκιμαντέρ με θέμα το bullying.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον ραδιοθάλαμο του σταθμού και παράλληλα να μιλήσουν – τα περισσότερα από αυτά – για την εργασία τους στην παραγωγή του “πορτοκαλόμηλου”  – όπως τιτλοφορείται το ντοκιμαντέρ.

Μαζί τους, και ο σκηνοθέτης Κωστής Μελιάδης ο οποίος βοήθησε τους μαθητές και τις μαθήτριες στο όλο εγχείρημα, μαθαίνοντας τους από σκηνοθεσία και βιντεο – λήψεις μέχρι … μοντάζ.

Η αρχική ιδέα αλλά και το σενάριο του ντοκιμαντέρ, ανήκει  στην εκπαιδευτικό του τμήματος κα Ελένη Σμολοκτού αλλά όμως υπήρξαν αρκετές τροποποιήσεις από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες, μέχρι την ολοκλήρωση του.

Υπεύθυνες δασκάλες: Ελένη Σμολοκτού – Φανή Παπαδοπούλου

Σκηνοθετική Διδασκαλία: Κωστής Μελιάδης

Το ντοκιμαντέρ, στο οποίο τα παιδιά είναι αυτά που πρωταγωνιστούν ως ηθοποιοί, συμμετέχει στον 10ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Παρακολουθείστε στην παρακάτω διεύθυνση την συνέντευξη των παιδιών στον ALPHA NEWS 95,5 μέσα από την σελίδα του ραδιοφώνου στο fb:

https://www.facebook.com/alphanews.dramas.73/videos/847987102383552/

Στην παρακάτω διεύθυνση παρακολουθείστε το ντοκιμαντέρ των μαθητών:

http://2dim-dramas.dra.sch.gr/autosch/joomla15/drastiriotites/ekpaideytikes/314-to-portokalomilo