Κοινωνία

Η Υποδιευθύντρια Δ/νσης Έργων του Ελληνικού Κτηματολογίου Φερονίκη Λιόντα στον ALPHA NEWS 95,5

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο λήγει αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, για 17 περιοχές σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων σε Δράμα, Ξάνθη, Θάσο και Ροδόπη για την περιφέρεια μας.

Αυτό είναι το τυπικό πλαίσιο που έχει τεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και κατά συνέπεια το Κτηματολόγιο προκειμένου να τρέξει το πρόγραμμα κτηματογράφησης και να μην υπάρξουν προβλήματα με τις προθεσμίες στην υποβολή των δηλώσεων.

Στην πράξη ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ατύπως μια τελευταία ευκαιρία έως το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο της σιωπηρής παράτασης που έχει δοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να γλιτώσουν από μελλοντικά προβλήματα.

Σημειώνεται πως σε ότι αφορά στην προαναφερόμενη σιωπηρή παράταση, από το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι διατεθειμένοι να μην ενεργοποιήσουν τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων γλιτώνοντας από την πολύωρη αναμονή στις ουρές, το Κτηματολόγιο εφαρμόζει τη διαδικασία της εμπρόθεσμης προσέλευσης, για να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.

 Αύριο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων τα Γραφεία Κτηματογράφησης σε Δράμα και Ξάνθη θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8.00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

 Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών, στα Γραφεία Κτηματογράφησης σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις περιφερειακές ενότητες που λήγει η προθεσμία δηλώσεων στο τέλος του μήνα.

Σε συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η κα Φερονίκη Λιόντα, Υποδιευθύντρια Δ/νσης Έργων του Ελληνικού Κτηματολογίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες μπορούν για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και την αναμονή είτε να λαμβάνουν από τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης «βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού είτε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους στη διεύθυνση https://www.kthma.gr/

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της Υποδιευθύντριας Δ/νσης Έργων του Ελληνικού Κτηματολογίου Φερονίκης Λιόντα, στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5:

https://www.youtube.com/watch?v=VDYVW_HwGVk