Πολιτική

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζαχαράκη Σοφία στην Δράμα και στον ALPHA NEWS 95,5

Τη Δράμα επισκέφτηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζαχαράκη Σοφία στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας, που διοργανώθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας.

Την υφυπουργό συνόδεψε ο  βουλευτής Ν.Δ. Δράμας Μπλούχος Κωνσταντίνος.

Στις εργασίες του Φεστιβάλ ήταν παρόντες μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Δήμου Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου,  οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Δράμας.

Η υφυπουργός το πρωί της Παρασκευής παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA NEWS 95,5 και τους δημοσιογράφου Άρη Γκέρτα και Ρένα Γιουλβάνη.

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε την σημερινή ημέρα είναι να “κλείσουμε την πόρτα των σχολείων μας, στη βία και στον φόβο” ανέφερε η κα Ζαχαράκη και σημείωσε ότι δυστυχώς το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού υπάρχει και στα Ελληνικά σχολεία.

Φάνηκε όμως ιδιαίτερα αισιόδοξη, λέγοντας πως έχει ήδη συσταθεί για τον σκοπό αυτό μια “εθνική ομάδα”, η οποία αξιοποιώντας τα καλά παραδείγματα του παρελθόντος και δημιουργώντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης κινείται στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του φαινομένου.

Όσο δε για το να θα κλείσουν τα σχολεία της χώρας λόγο κορονοϊού, η υφυπουργός ήταν σαφέστατη: “Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Οι ειδικοί μας καθορίζουν τα βήματα μας, θα πράξουμε αυτό που θα μας υποδείξουν” ανέφερε η υφυπουργός υγείας στο πλαίσιο της συνέντευξης της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 και καθησύχασε παράλληλα τους γονείς των μαθητών τονίζοντας πως το Υπουργείο Παιδείας θα λάβει κάθε μέτρο για να καλύψει όλα τα θέματα απουσιών αλλά και αναπλήρωσης της ύλης.

Παρακολουθείστε παρακάτω, την συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας στον ALPHA NEWS 95,5 μέσω της σελίδας στο fb:

Gepostet von Alphanews Aprofil Dramas am Donnerstag, 5. März 2020