Κοινωνία

Θόδωρος Αθανασιάδης: έργο αστικής ανάπτυξης η διάνοιξη του κεντρικού δρόμου Προσοτσάνης

Ως μία σημαντική παρέμβαση αστικής ανάπτυξης για την Προσοτσάνη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος του Δήμου Θόδωρος Αθανασιάδης, το έργο της διάνοιξης του κεντρικού οδικού άξονα στην κωμόπολη, συνολικού μήκους 400 περίπου μέτρων.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο κεντρικός αυτός δρόμος από το βορρά προς το νότο της Προσοτσάνης, θα αποτελέσει – όταν ολοκληρωθεί – μια σημαντική υποδομή αναπτυξιακού χαρακτήρα για την περιοχή, η οποία θα εκτονώσει σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.

Ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι εντός του τρέχοντος διμήνου θα εγκατασταθεί στο έργο, η εργολαβία και το αργότερο το Φθινόπωρο, αν όλα πάνε καλά, ο δρόμος θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία.

Θέμα ημερών να ξεκινήσει η αγροτική οδοποιία

Σε ερώτηση για το πότε θα προχωρήσει το έργο της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Προσοτσάνης, για την καθυστέρηση του οποίου εκφράζονται διαμαρτυρίες από κτηνοτρόφους της περιοχής, ο κ. Αθανασιάδης σημείωσε ότι ο εργολάβος λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να ξεκινήσει το έργο και πως είναι θέμα λίγων ημερών να δουν όλοι οι πολίτες την έναρξη των εργασιών.

Όπως είπε πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρέμβαση συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων 300 χιλιάδων ευρώ, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό της περιοχής.

Ανέφερε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη Μαυρολεύκη και το Φωτολίβος με κατεύθυνση την Προσοτσάνη και θα είναι σε πλήρη εξέλιξη μέσα στον Απρίλιο.

Ακούστε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Δημάρχου Προσοτσάνης στον ALPHA NEWS 95,5:

Εκδήλωση τιμής στον τοπικό ευεργέτη Πετρούσας Γεώργιο Γιαννίκη

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης μίλησε και για την εκδήλωση απόδοσης τιμής στον τοπικό ευεργέτη Γεώργιο Γιαννίκη που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, την Κυριακή 27 Μαρτίου, στην Πετρούσα

Στο πλαίσιο της τελετής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Δράμας Παύλο ενώ πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ευεργέτη της Πετρούσας, ο οποίος προσέφερε στο χωριό του, ένα σύγχρονο διδακτικό κτήριο, το Γιαννίκειο Γυμνάσιο.

“Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τον μεγάλο αυτό άνθρωπο” ανέφερε σε δήλωση του στον ALPHA NEWS 95,5 ο δήμαρχος Προσοτσάνης Θόδωρος Αθανασιάδης.