Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Δύσκολα τα πράγματα στο Νοσοκομείο Δράμας – Παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο γιατρών της ΜΕΘ

Την σοβαρότητα της κατάστασης στο λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας επεσήμανε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ανέφερε ότι τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά, δεδομένης της παραίτησης του ενός εκ των δύο γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Πρακτικά, η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας δεν λειτουργεί

«Πλέον, πρακτικά, η ΜΕΘ δεν λειτουργεί, με σοβαρότατες συνέπειες για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας» σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος(στο 19:30 της συνέντευξης του).

Τόνισε δε ότι εκτός της ΜΕΘ, έχει ξεπεράσει τα όρια της η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου ενώ επεσήμανε και το πρόβλημα υποστελέχωσης των Κέντρων Υγείας της Δράμας εξαιτίας του γεγονότος ότι το νοσοκομείο Δράμας καλύπτεται σε επίπεδο γιατρών από γενικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας που έχουν αποσπαστεί στο Νοσοκομείο.

«Οι γιατροί αυτοί είναι Γενικοί και όχι Παθολόγοι, έχουν προσφύγει από όσο γνωρίζω στον Εισαγγελέα και έχουν προβεί σε προσφυγές», είπε ο κ. Ξανθόπουλος και πρόσθεσε ότι απαιτούνται μαζικές προσλήψεις και αναπροσαρμογή του μισθολογίου των γιατρών για να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα το οποίο δεν είναι μόνο του Νοσοκομείου της Δράμας αλλά γενικότερο.

Ο Γεωργούλης δεν πέταξε την μπάλα στην κερκίδα, ανέλαβε να αντιμετωπίσει ευθέως το ζήτημα

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη λέγοντας πως κρίνει θετική την στάση του κ. Γεωργούλη όσον αφορά τους πολιτικούς του χειρισμούς, στην υπόθεση. «Δεν καλύφθηκε πίσω από την ασυλία ούτε πέταξε την μπάλα στην κερκίδα» είπε ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι ο κ. Γεωργούλης ανέλαβε να αντιμετωπίσει ευθέως το ζήτημα στο οποίο εμπλέκεται.