Κοινωνία

«Καμπανάκι» από τους Δραμινούς ιχθυοπώλες για τα ψάρια στη Λαϊκή Αγορά – Συνέντευξη Δ. Τάσιου

Το σοβαρό θέμα της πώλησης ψαριών και νωπών αλιευμάτων στη Λαϊκή Αγορά της Δράμας, θίγει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ιχθυοπωλών Δράμας, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών.

Ο Σύλλογος ιχθυοπωλών ζητά τα αλιεύματα να πωλούνται στην Λαϊκή Αγορά της Δράμας, μόνο μέσα από ειδικά διασκευασμένα ψυγεία οχήματα και γενικά να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τα ευάλωτα τρόφιμα.

Έδωσε μάλιστα στην δημοσιότητα φωτογραφίες οι οποίες καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο.

Συνέντευξη για το σοβαρό αυτό θέμα παραχώρησε στον ALPHA 95,5 ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών Δημήτρης Τάσιου. Μπορείτε να την ακούσετε παρακάτω:

 

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Ιχθυοπωλών Π.Ε. Δράμας μετά από πολύμηνη έρευνα και μετά από καταγγελίες καταναλωτών έχει συντάξει και διαβιβάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, στον Δήμο Δράμας, στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εισαγγελία Δράμας, καταγγελίες εις βάρος των πωλητών νωπών αλιευμάτων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της λαϊκής αγοράς της Δράμας, για χειρισμούς που δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια των τροφίμων και δεν προστατεύουν την υγεία των καταναλωτών.

 Τα αλιεύματα να πωλούνται μόνο μέσα από ειδικά διασκευασμένα ψυγεία οχήματα

Έχει προτείνει μάλιστα στον Δήμο Δράμας ενόψει της κατάρτισης του νέου κανονισμού λειτουργίας της λαϊκής αγοράς τρόπους πώλησης των αλιευμάτων που θα διασφάλιση τους κανόνες υγιεινής των τροφίμων.

Ζητάμε να εφαρμοστεί μέσα από τον καινούριο κανονισμό της λαϊκής αγοράς της Δράμας τα αλιεύματα να πωλούνται μόνο μέσα από ειδικά διασκευασμένα ψυγεία οχήματα.

Μοντέλο που έχει υιοθέτηση ο Δήμος Ξάνθης ήδη από το 2013!

Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τα ευάλωτά τρόφιμα

Ακολουθώντας την Κοινοτική οδηγία αλλά και την Ελληνική νομοθεσία για τα ευάλωτά τρόφιμα.

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να θέλουμε να φτιάξουμε μια νέα καλύτερη λαϊκή αγορά, σύγχρονη, που θα διασφαλίζει κανόνες ασφαλείας θα προβλέπει διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων αλλά δεν παίρνει μέτρα για να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών από τα ευάλωτά τρόφιμα.

Προτάσεις από εμάς υπάρχουν.

Θα εισακουστούμε;

Την απάντηση θα μας την δώσει ο Δήμος Δράμας.

Πρόεδρος του Συλλόγου

Ιχθυοπωλών Π.Ε. Δράμας

Δημήτρης Τάσιου