Κοινωνία

Κατολίσθηση στην 19ης Μαΐου: Οι κάτοικοι ζητούν λύσεις – Συνέντευξη Γ. Βαγενά

Πέρασε ένας μήνας περίπου από το βράδυ της κατολίσθησης στο πρανές της 19ης Μαΐου και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ότι και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να βρεθεί λύση.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA 95,5 ο Γιάννης Βαγενάς, γνωστός επιχειρηματίας στη Δράμα και ένας εκ των ιδιοκτητών των σπιτιών που έπαθαν ζημιές, ανέφερε ότι το βράδυ που συνέβη η κατολίσθηση ήταν συγκεντρωμένα στο σπίτι τους  πολλά άτομα και από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός.

Τόνισε ότι στο σημείο εκείνο του δρόμου, κάθε Πέμπτη τοποθετούν τους πάγκους τους οι παραγωγοί και εκατοντάδες Δραμινοί περνούν, επισκεπτόμενοι τη Λαϊκή Αγορά.

Eλλοχεύουν κίνδυνοι από μια ξαφνική κατολίσθηση

«Υπάρχει κίνδυνος για τον κόσμο που περνά από το δρόμο. στην περίπτωση μιας ξαφνικής κατολίσθησης» ανέφερε ο κ. Βαγενάς και σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες και φυσικά στο Δήμο Δράμας προ 15ετίας με επίσημα έγγραφα και αναφορές που έχουν γίνει από τους κατοίκους της περιοχής.

Η λύση είναι η οικοδόμηση ενός τοιχίου αντιστήριξης

«Η επίλυση του προβλήματος είναι γνωστή και στηρίζεται  στην πρόταση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής. Είναι η οικοδόμηση ενός τοιχίου αντιστήριξης στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και πρέπει να ενταχτεί στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου Δράμας» ανέφερε ο κ. Βαγενάς εστιάζοντας στους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια ξαφνική κατολίσθηση στην περιοχή.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Γιάννη Βαγενά στον ALPHA 95,5