Πολιτική

Κεφαλίδου προς Κεραμέως: ανακαλέστε την συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης

Αναφορά κατέθεσε  η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την Ανακοίνωση-Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας, με την οποία καταγγέλλουν την αντιεκπαιδευτική και αδικαιολόγητη συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης και την κατάργηση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών από τα σχολεία του Νομού Δράμας λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

“Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό στην εκπαιδευτική διαδικασία, μιας και τα δυο σχολεία λειτουργούν με όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών” τονίζει στην αναφορά της η κα Κεφαλίδου και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης των δύο σχολείων.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:  Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Αντιεκπαιδευτική και αδικαιολόγητη η συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης και η κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών από σχολεία του Νομού Δράμας».

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας, καταγγέλλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ., που αδιαφορώντας για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, προχώρησε στη δημοσίευση του ΦΕΚ, στις 31-8-2022, με το οποίο συγχωνεύονται τα δύο Δημοτικά Σχολεία στο Δήμο Προσοτσάνης (1ο και 2ο) και καταργούνται θέσεις εκπαιδευτικών από άλλες σχολικές μονάδες του νομού, μια ενέργεια που εντάσσεται σε μια γενικότερη πολιτική συγχωνεύσεων και περικοπών στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό στην εκπαιδευτική διαδικασία, μιας και τα δυο σχολεία λειτουργούν με όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Γεννώνται εύλογα ερωτήματα για ποιους λόγους έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο η εισήγηση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Π.Ε. Νομού Δράμας, όσον αφορά στα δύο δημοτικά σχολεία, παρά την αντίθετη άποψη τόσο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Προσοτσάνης ζητά την ανάκληση της απόφασης και την άμεση επαναφορά των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών.

Συνημμένα σας αποστέλλεται η Ανακοίνωση-Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας και ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της σχετικής απόφασης, η οποία έρχεται λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους και δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου