Κοινωνία

Κινητοποίηση Λογιστών Δράμας: «Δεν ζητάμε παρατάσεις – Ζητάμε τα καλοκαίρια μας πίσω»

Στην κεντρική πλατεία της Δράμας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 10 Αυγούστου, οι λογιστές και φοροτεχνικοί της Δράμας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας τους, λόγω του εξαιρετικά βεβαρημένου προγράμματος τους, από τις απαιτητικές και αυξημένες υποχρεώσεις που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Δράμας και στόχο είχε – εκτός από την διαμαρτυρία – την ενημέρωση των πολιτών για τα αιτήματα τους.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση-συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του ΕΦΕΕ Ν. Δράμας Χατζηδημητρίου Κωνσταντίνος.

Να θεσπιστεί ο Αύγουστος ως ο μήνας χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες

Λογιστές και φοροτεχνικοί, αμέσως μετά τη συγκέντρωση επισκέφτηκαν την αγορά της πόλης και την Λαϊκή αγορά, όπου ενημέρωσαν τον κόσμο και μοίρασαν σχετικά φυλλάδια.

«Δεν ζητάμε παρατάσεις – Ζητάμε τα καλοκαίρια μας πίσω» ήταν το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης τους.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων του είναι να θεσπιστεί ο Αύγουστος ως ο μήνας χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες τακτικών υποβολών και διενέργειας τακτικών φορολογικών ελέγχων και κάθε υφιστάμενη καταληκτική ημερομηνία εντός Αυγούστου, να μετατίθεται αυτόματα για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ήδη, η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Δράμας απέστειλε προ ημερών επιστολή με τα αιτήματα της, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη και εκπροσώπους θεσμικών φορέων της χώρας.