Κοινωνία

Κλειστή την Πέμπτη η Λαϊκή της Δράμας – Αντιδράσεις από παραγωγούς

Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Δράμας από αυτή την Πέμπτη, με απόφαση του Δημάρχου Δράμας για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δράμας θεωρεί ότι η απόφαση αυτή είναι αναγκαία και επιτακτική στην κατεύθυνση της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και της προστασίας καταναλωτών και παραγωγών.

Αρκετοί παραγωγοί αντιδρούν, ισχυριζόμενοι ότι οι λαϊκές αγορές μπορεί να λειτουργούν χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, αν οι φορείς που έχουν την ευθύνη λειτουργίας τους, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σημειώνουν μάλιστα ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος στα σούπερ μάρκετ και τα κλειστά καταστήματα τροφίμων, από ότι στον ανοικτό – υπαίθριο χώρο που γίνονται οι λαϊκές αγορές, αν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και λαμβάνονται τα μέτρα(γάντια, μάσκες κ.λ.π.) από τους παραγωγούς. Θέτουν μάλιστα την παράμετρο της οικονομικής καταστροφής πολλών παραγωγών, οι οποίοι βασίζουν την επιβίωση τους αποκλειστικά και μόνο στις λαϊκές αγορές καθώς και την “αναβάθμιση¨του ρόλου των μεσαζόντων, την περίοδο αυτή της κρίσης.

Θερμομέτρηση των υπαλλήλων και των πολιτών στο Δημαρχείο Δράμας

Μεταξύ άλλων ο Δήμος Δράμας ενημερώνει τους πολίτες οτι:

  • Ξεκίνησε η θερμομέτρηση των υπαλλήλων και των πολιτών στο Δημαρχείο Δράμας και στους κοινόχρηστους χώρους, που συναλλάσσεται το κοινό με υπηρεσίες του Δήμου.
  • Έγινε διανομή βεβαιώσεων μετακίνησης Α και Β Τύπου στα τοπικά μας διαμερίσματα για τη διευκόλυνση των πολιτών.
  • Βεβαιώσεις μετακίνησης Α και Β Τύπου για όσους αδυνατούν να προμηθευτούν από μόνοι τους ή να κάνουν χρήση της τεχνολογίας με sms , μπορούν να επικοινωνούν από τις 8.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ στο τηλέφωνο της νέας υποστηρικτικής γραμμής 2521350608.