Κοινωνία

Κοινή ανακοίνωση για τη Δράμα και τον σιδηρόδρομο

Με μια προσεγμένη – όσον αφορά την διατύπωση και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται – κοινή ανακοίνωση τους, οι πέντε Δήμαρχοι του νομού και ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρονται στα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για τον σιδηρόδρομο και τη Δράμα.

Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αν και επιμελώς αποφεύγουνε να καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με τα όσα τους παρουσιάστηκαν από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών και της ΕΡΓΟΣΕ, φαίνεται να έμειναν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν.

Προς ενημέρωση των πολιτών, προκύπτει από την κοινή δήλωση-ανακοίνωση, ότι η Δράμα θα συνδεθεί με την νέα σιδηροδρομική Εγνατία μέσω Νέας Ζίχνης – Αμφίπολης ενώ η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή δεν καταργείται αλλά θα αναβαθμιστεί με ηλεκτροκίνηση.

Η κοινή ανακοίνωση

Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 οι πέντε Δήμαρχοι του νομού:

  • Θεόδωρος Αθανασιάδης
  • Θεμιστοκλής Zεκερίδης
  • Αναστάσιος Καγιάογλου
  • Ιωάννης Κυριακίδης
  • Χριστόδουλος Μαμσάκος

Συναντήθηκαν στο δημαρχείο Δράμας όπου αποφασίστηκε η γραμμή που θα ακολουθήσουν στη σύσκεψη της Αθήνας για τη χάραξη της σιδηροδρομικής Εγνατίας που θα συμπεριλαμβάνει σε κάθε σχεδιασμό και τη Δράμα.

Σήμερα, Τετάρτη 14/07/2021, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κ. Μπλούχου, με την παρουσία όλων των Δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γ. Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αθήνα παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γ.Καραγιάννη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστου Βίνη, όπου και ενημερωθήκαμε για τα εξής:

  1. Δε θα καταργηθεί η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης, Σερρών Δράμας, Τοξότες αντιθέτως θα αναβαθμιστεί με ηλεκτροκίνηση, πολλές βελτιώσεις και φυσικά τη δέουσα σηματοδότηση.
  2. Δημιουργείται σύνδεση της Δράμας με τη σιδηροδρομική Εγνατία μέσω της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής από τη Νέα Ζίχνη στην Αμφίπολη στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης και της παλαιάς γραμμής του Ο.Σ.Ε. με ολική αναβάθμιση του άξονα προς εξυπηρέτηση της Δράμας και των Σερρών.
  3. Το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο νομό μας με το Υπουργείο και ταυτόχρονα ενημέρωση των θεσμικών φορέων.

Όλοι μαζί διεκδικούμε συντονισμένα.

H Δράμα μας ενώνει και δικαιούται τα καλύτερα.

Οι Δήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης:

Θεόδωρος Αθανασιάδης

Θεμιστοκλής Ζεκερίδης

Αναστάσιος Καγιάογλου

Ιωάννης Κυριακίδης

Χριστόδουλος Μαμσάκος

Γεώργιος Παπαδόπουλος