Πολιτισμός

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος: ο ακτιβιστής απ τη Μικρόπολη Δράμας

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο για την πολύ σημαντική δράση του στον αγώνα που δίνεται τα τελευταία χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ανάδειξης του σημαντικού ρόλου του εθελοντισμού.

Νέος άνθρωπος, ακτιβιστής και φυσικά “δικό μας παιδί” ο Κωνσταντίνος, άφησε τον καναπέ του σπιτιού του για να μαζέψει τα σκουπίδια που ξεβράστηκαν απ’ την θάλασσα, σε μια από τις πολλές παραλίες της Νέας Περάμου, στον γειτονικό νομό της Καβάλας.

Τα σκουπίδια, που εμείς οι άνθρωποι δημιουργήσαμε, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς μας προς τη φύση και κατ επέκταση, στην ίδια μας την ύπαρξη.

Με καταγωγή από την Μικρόπολη Προσοτσάνης, ο Κωνσταντίνος συμμετέχει ενεργά στην επιτροπή νέων του χωριού του με στόχο τον εξωραϊσμό αλλά και την ανάδειξη του τόπου του.

Άνθρωπος δραστήριος,  με παιδεία και ποιότητα στη σκέψη.

Δεν είναι μόνο η πράξη του Κωνσταντίνου, αυτή καθαυτή, αλλά ο συμβολισμός της, κυρίως.

Το μήνυμα των ανθρώπων της νέας γενιάς για την ανάγκη βοήθειας του περιβάλλοντος μας και συμμετοχής μας στον αγώνα για την προστασία του.

Εθελοντισμός στην πράξη και όχι στα λόγια.

Μπορείτε να παρακολουθείστε το σχετικό video που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, στο κανάλι του στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=hXmPzvTyjyA