Κοινωνία

Κ. Μητσοτάκης: σε 2 με 3 χρόνια θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου Δράμας-Αμφίπολης

Την πεποίθηση του ότι σε 2 με 3 χρόνια θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του οδικού δικτύου Δράμας Αμφίπολης προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στα περιφερειακά ΜΜΕ από την Αλεξανδρούπολη.

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του δρόμου

Σε σχετική ερώτηση του ALPHA NEWS 95,5 και της Ρένας Γιουλβάνη ανέφερε ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες που απαιτούνται ενώ σημείωσε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι ήδη εξασφαλισμένη.

Η Δράμα έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα με πολύ δυναμικές επιχειρήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την χαρά του για τον δυναμισμό που δείχνει η Δράμα ιστορικά σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

«Η Δράμα έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα με πολύ δυναμικές επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας που παράγουν καινοτομία και είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι μια πόλη, που είναι στο επίκεντρο του σύγχρονου πολιτισμού, με το Φεστιβάλ ταινιών αλλά και τη δημιουργία ενός cluster οπτικοακουστικών μέσων αλλά και μια πόλη που είναι ταυτισμένη με τον πρωτογενή τομέα, με ένα τμήμα οινολογίας εξαιρετικό, με πάρα πολύ καλά κρασιά.

Αν η Δράμα έχει καταφέρει όλα αυτά χωρίς ένα δρόμο της προκοπής, φαντασθείτε πόσα πολλά μπορεί να κάνει, όταν με το καλό κατασκευαστεί ο δρόμος

Μια πόλη που έχει πρόσβαση σε ένα πολύ σημαντικό ορυκτό πλούτο που είναι το μάρμαρο.

Για να μπορέσει η Δράμα να ξεκλειδώσει αυτή την δυναμική, προφανώς πρέπει να λύσουμε ορισμένα ζητήματα υποδομών και το πιο βασικό, είναι μια ασφαλής οδική σύνδεση με την Εγνατία.

Αν η Δράμα έχει καταφέρει όλα αυτά χωρίς ένα δρόμο της προκοπής, φαντασθείτε πόσα πολλά μπορεί να κάνει, όταν με το καλό κατασκευαστεί ο δρόμος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρακάτω η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη.

Η ερώτηση της κας Γιουλβάνη στο 33:50

https://www.youtube.com/watch?v=l3sjQdoQ8xk&t=2s