Πολιτική

Κ. Μπλούχος: τα μέτρα δεν αποφασίζονται στο… πόδι

“Τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, αποφασίζονται μετά από εισηγήσεις της επιτροπής των επιστημόνων και αφού ληφθούν υπόψη των ειδικών, όλες οι βασικές παράμετροι. Δεν τίθεται ούτε θέμα παράληψης ή αβλεψίας και φυσικά σε καμία περίπτωση θέμα πολιτικών ή άλλων συμφερόντων”

Αυτή είναι η απάντηση του βουλευτή Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπλούχου σε όσους αντιδρούν ή έχουν επιφυλάξεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ο βουλευτής, ο οποίος έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτική προστασία, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του, στον τρόπο που γίνεται η διαχείριση της κατάστασης.

“Δεν γίνονται δουλειές του ποδαριού και ούτε οι αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήρια που έχουν να κάνουν με την πολιτική δύναμη του κάθε βουλευτή ή παράγοντα”.

 Η διαδικασία που ακολουθείται είναι αρκετά περίπλοκη και βασίζεται σε υπολογιστικά συστήματα, τα οποία λειτουργούν με συγκεκριμένους αλγορίθμους.

Τα μέτρα που προτείνονται, στοχεύουν στο να μην υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων και φόρτιση, μετά από 2 εβδομάδες και δεν αφορούν την παρούσα στιγμή.

“Αυτό που γίνεται τώρα δεν αφορά το σήμερα αλλά το χρονικό διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων αργότερα»

«Τα δεδομένα αυτά, αναπροσαρμόζονται καθημερινά, διότι φορτώνονται νέα στοιχεία στις βάσεις δεδομένων του συστήματος” αναφέρει ο κ. Μπλούχος.

Μια σημαντική παράμετρος που λαμβάνεται υπόψιν των επιστημόνων και των μαθηματικών μοντέλων που ακολουθούν είναι π.χ. ο αριθμός των ανθρώπων που θα εισέλθουν σε μια περιοχή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και φυσικά οι χώρες προέλευσης τους. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία είναι γνωστά και αφού «φορτωθούν» στο υπολογιστικό σύστημα μπορεί να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.