Πολιτική

Κ. Χαρακίδης: Εάν δεν περάσουμε στην δεύτερη Κυριακή, θα στηρίξουμε όποιον είναι απέναντι στη δημοτική αρχή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρώην Δήμαρχος Δράμας και εκ νέου υποψήφιος Κυριάκος Χαρακίδης. Αναφέρθηκε στην προεκλογική πορεία της παράταξης του, τον σχεδιασμό για το επόμενο χρονικό διάστημα, έκανε κριτική στην δημοτική αρχή και κατέθεσε τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες πολιτεύεται εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Οκτώβρη.

Στόχος η συμμετοχή στις εκλογές με ψηφοδέλτιο 180 υποψηφίων

Ο κ. Χαρακίδης τόνισε ότι στόχος της Πόλης και Ζωής είναι η συμμετοχή στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο 180 υποψηφίων συνολικά. Θα εξαντληθεί ο αριθμός των υποψηφίων που ο νόμος δίνει τη δυνατότητα για το κεντρικό ψηφοδέλτιο(88 άτομα) καθώς και ο μέγιστος αριθμός στις τοπικές κοινότητες Δράμας, Χωριστής και Ξηροποτάμου.

Έχουμε ήδη 52 γυναίκες στο ψηφοδέλτιο

Όσον αφορά την ποσόστωση των γυναικών, ο υποψήφιος Δήμαρχος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής η παράταξη έχει 52 γυναίκες και έως ότου κλείσει το ψηφοδέλτιο, θα συμπληρωθεί ο αριθμός των γυναικών που απαιτείται.

Πρώτα τα ψηφοδέλτια των χωριών και μετά η κεντρική εκδήλωση

Σχετικά με την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί, ανέφερε πως στόχος είναι η συμπλήρωση πρώτα των ψηφοδελτίων των κοινοτήτων και αφού ολοκληρωθεί, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί μία κεντρική πολιτική εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια των χωριών και το κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Εάν η Πόλη και Ζωή δεν περάσει στην δεύτερη Κυριακή, θα υποστηρίξει όποιον είναι απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή

Ο κ. Χαρακίδης ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι εάν η παράταξη του δεν περάσει στην δεύτερη Κυριακή, τότε θα υποστηρίξει όποιον είναι απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή(στο 17′ λεπτό της συνέντευξης). Κάλεσε δε και τους υπόλοιπους υποψηφίους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, όπως ο ίδιος.

Σημείωσε δε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα με τον κ. Μαμσάκο αλλά καθαρά πολιτικό, αφού η νυν Δημοτική αρχή ομολογουμένως έχει αποτύχει στην διοίκηση του δήμου και δεν κατάφερε να κάνει τίποτε, από όσα όφειλε να πράξει.

Δεν θέλω στήριξη από κανένα κόμμα ή βουλευτή

Ο πρώην δήμαρχος ήταν απόλυτος και στο θέμα των «χρισμάτων» τονίζοντας ότι ούτε ζήτησε ούτε πρόκειται να ζητήσει στο μέλλον την στήριξη κάποιου κόμματος ή βουλευτή.