Κοινωνία

Κ. Χαρακίδης: Σουπιά, που πετάει μελάνι για να κρυφτεί ο Τσιαμπούσης

Σουπιά (που αφήνει μελάνι μόλις αντιληφθεί τον κίνδυνο) χαρακτήρισε τον κ. Τσιαμπούση για την στάση του στο δημοτικό συμβούλιο και στο θέμα του Κολυμβητηρίου, ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Ζωή Κυριάκος Χαρακίδης.

Λάβρος o πρώην Δήμαρχος Δράμας σε συνέντευξη του, κατηγόρησε τον επικεφαλής του Project Drama 2020 για αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και κωλοτούμπες στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Χαρακίδης μίλησε αναλυτικά για την υπόθεση του Κολυμβητηρίου και σημείωσε ότι οι ευθύνες της παύσης λειτουργίας του, βαρύνουν την δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου.

Παρακάτω τα δελτία τύπου της παράταξης Πόλη και Ζωή για τον κ. Τσιαμπούση και το Κολυμβητήριο

Στα δύσκολα η σουπιά πετάει μελάνι

Και κρύβεται – Και ‘λερώνει’ τους άλλους

Αφού ζήσαμε τις απογοητευτικά τραγικές εξελίξεις που κατέληξαν στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Δράμας, γινόμαστε τώρα μάρτυρες αλλοπρόσαλλων συμπεριφορών που προσπαθούν με ‘μελάνι’ και με ψέματα να κρύψουν τις πραγματικές ευθύνες και τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν πίσω από τις πλάτες των Δραμινών και ιδιαίτερα των χρηστών του Κολυμβητηρίου.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου έκλεισε το διαπιστωμένα επικίνδυνο Κολυμβητήριο για να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες επισκευής, ενώ, με περισσό θράσος,  ήθελε πριν 10 μέρες να το παραχωρήσει για χρήση από τα παιδιά, μεταθέτοντας τις δικές της ευθύνες στο δημοτικό συμβούλιο και αδιαφορώντας παντελώς για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια και ζωή τους.

Ο κ. Τσιαμπούσης, έχοντας επιλέξει να κρύβεται στα δύσκολα, αρχικά δήλωσε ΠΑΡΩΝ, επιτρέποντας έτσι στην Δημοτική Αρχή να μπορεί να προχωρήσει στην παραχώρηση του διαπιστωμένα επικίνδυνου Κολυμβητηρίου. Αδυνατώντας να σηκώσει το βάρος της απόφασής του, που έθετε σε κίνδυνο τα παιδιά  χρήστες του Κολυμβητηρίου, έκανε ‘κωλοτούμπα’ και άλλαξε την ψήφο του, από ΠΑΡΩΝ σε ΟΧΙ, ακολουθώντας όλους τους υπόλοιπους της αντιπολίτευσης. Η τακτική να κρύβεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί αποδίδει μόνο προσωρινά. Η αναβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα να τα αντιμετωπίσεις. Έρχεται η ώρα που σε πνίγουν. Η προβιά μόνο προσωρινά κρύβει τον λύκο. Ακόμα και στα παραμύθια!

Ο κ. Αλέξης Τσιαμπούσης

Στην προσπάθειά του στη συνέχεια να απορροφήσει τους εσωτερικούς κραδασμούς στην παράταξή του (πάντα οι ‘κωλοτούμπες’ δημιουργούν κραδασμούς), ξεκίνησε τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές με δελτία τύπου, αναρτήσεις στο FB, σχόλια κ.ά.

Ξαφνικά, ξέχασε ότι  στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, από τον οποίο ο ίδιος είχε αποκλειστεί, είχε διαφορετικό χαρακτηρισμό για τους κ. Χαρακίδη και Μαμσάκο. Τότε χαρακτήριζε τον πρώτο ‘αλαζόνα’ και τον δεύτερο ‘ανίκανο’.  Τώρα τον βόλευε να τους χαρακτηρίσει και τους δύο ‘καταστροφείς’ της Δράμας. Καλώς τον ΣΩΤΗΡΑ του ΠΑΡΩΝ και του ΤΙΠΟΤΑ!!! Τον άνθρωπο του ‘αν’ και του ‘όταν’ …  Αυτόν που, καθοδηγώντας εκλογικά τη στενή του ομάδα, ‘έκανε’ με τις ψήφους του δήμαρχο τον ίδιο ‘καταστροφέα’ και το 2014 και το 2019. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν με την άποψή του για τον κ. Χαρακίδη συμφωνεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, οπότε κι αυτός ‘καταστροφέας’ ήταν συνδιοικώντας και όντας συνυποψήφιος μαζί μας το 2014 μετά την ‘καταστροφική’ διοίκησή μας. Αν συμφωνούν και πολλοί άλλοι που, παρότι αναγνωρίζουν το έργο μας και μας ψήφισαν και το 2014, βρέθηκαν κοντά στον κ. Τσιαμπούση το 2019.

Πόσο αδιάντροπος μπορεί να γίνει ένας ωμός αριβίστας !

Στη ‘δεύτερη Πράξη του Θεάτρου του Παραλόγου’, έχουμε την Αντιδήμαρχο κ. Τόλιου να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τον κ. Τσιαμπούση να προσπαθεί να την ‘προφυλάξει’ από τον κ. Μαμσάκο που κρύβεται και την ‘εκθέτει’ για  δεύτερη φορά. Πόση ειρωνεία πια! Ξέχασε ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 συμπαρουσίαζαν με τον κ. Μαμσάκο την πρόθεση του ευγενικού Δραμινού χορηγού για την κατασκευή του Κολυμβητηρίου και των Κερκίδων του Εθνικού και ανταγωνίζονταν για το ποιος θα παρουσιάσει ως δικό του επίτευγμα. Κάποτε πρέπει να μας πουν τι έκαναν και πέτυχαν να δυσαρεστήσουν τον χορηγό. Γιατί απομακρύνεται συνεχώς η υλοποίηση των έργων; Το μόνο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις με συνέπεια να φτάσουμε στο τραγικό γεγονός να κλείσει το Κολυμβητήριο!

Όλες αυτές οι αλλοπρόσαλλες και προσχηματικές συμπεριφορές θα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Δράμα και τους Δραμινούς στα χρόνια που απομένουν μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η σκόπιμη ρήξη που προκαλεί ο κ. Τσιαμπούσης στην αντιπολίτευση, όπου μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για να αποτραπούν αποφάσεις όπως αυτή με το Κολυμβητήριο, θα έχει ως συνέπεια να αποφασίζει, συχνά λανθασμένα και εις βάρος των Δραμινών, μόνη της η Δημοτική Αρχή, έχοντας τη σχετική πλειοψηφία. Αυτό θέλει ο κ. Τσιαμπούσης, επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του και καθημερινά διαπιστώνεται η ανεπάρκειά του, ενώ αντίθετα, συνεχώς επιβεβαιώνεται ότι η παράταξή μας είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύσεις στα σοβαρά ζητήματα με συγκεκριμένες προτάσεις και τεκμηριωμένη κριτική όπου και όποτε χρειάζεται.

Όσον αφορά την Ιστορία του Δήμου, ευχαριστούμε το Πρότζεκτ που θεωρεί ότι αυτή (και του Κολυμβητηρίου) ξεκινά το 2011, όταν αναλάβαμε εμείς τη διοίκηση. Το κάνει, όμως, σκόπιμα και επιμελημένα για να αποφύγει να αναφερθεί στις μεγάλες ευθύνες αυτών που διοικούσαν τον Δήμο Δράμας πριν το 2011, επειδή ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πατέρας του Αλ. Τσιαμπούση και ο πατέρας του Δ. Ιωαννίδη, σημερινών δημοτικών συμβούλων του. Δυστυχώς για το Πρότζεκτ, πριν το 2011 έπρεπε ο Δήμος να αποκτήσει την κυριότητα του Κολυμβητηρίου, και δεν το έκανε. Έπρεπε να εκδώσει άδειες για τις 2 πισίνες, και δεν το έκανε. Έπρεπε να εκδώσει άδεια λειτουργίας για το Κολυμβητήριο, και δεν το έκανε. Όλες αυτές τις επικίνδυνες και καταστροφικές παραλείψεις τις τακτοποίησε η δική μας διοίκηση μετά το 2011.

Ως προς τη λύση του προβλήματος του Κολυμβητηρίου, αυτό είναι ευθύνη του Δήμου και μόνο, και δεν δίνεται μέσα από Δελτία Τύπου. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ήδη για τη λύση, που είναι μία και μοναδική. Άμεσα να ολοκληρωθεί η Μελέτη ‘Αποκατάστασης’ της Στατικότητας (υπάρχουν ήδη δύο σχετικές αρχικές μελέτες), η οποία  θα προτείνει και τις δυνατές λύσεις. Αν θα είναι περισσότερες από μία, τότε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει ποια θα εφαρμοστεί. Τελεία και Παύλα. Περίσσεψαν τα λόγια και λείπουν παντελώς οι πράξεις. Φτάνει πια!

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό όλων των Δραμινών, και παράλληλα θα αποκαλύπτει όλα τα παιχνιδάκια δολοπλοκίας και αποπροσανατολισμού που κάποιοι προσπαθούν να παίξουν στην πλάτη τους.

ΥΓ. Για να γνωρίζουν όλοι, και ιδιαίτερα οι γονείς των παιδιών-χρηστών του Κολυμβητηρίου, για να σταματήσουν τα διάφορα ψευδή που προσπαθούν να διακινήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου (ανάμεσά τους και αιρετοί και μέλη των διοικήσεων των κολυμβητικών συλλόγων), και τέλος για να αποδείξουμε ακόμη μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κοινοποιούμε το ιστορικό των εξελίξεων για το Κολυμβητήριο από την αρχή ως το ΤΕΛΟΣ. Και μια τελευταία επισήμανση. Αυτός που καταλήγει στο συμπέρασμα ‘όλοι φταίνε’, είναι ο πρώτος που φταίει, γιατί είναι σίγουρα άδικος. Έμμεσα αθωώνει τους πραγματικούς φταίχτες.

Κολυμβητήριο Δράμας

Από την αρχή ως το ΤΕΛΟΣ

 Η μεταβίβαση του Κολυμβητηρίου στο Δήμο Δράμας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έγινε με τον νόμο 2880/2001 (ΦΕΚ 9 Α) που προέβλεπε για τον Δήμο Δράμας την υποχρέωση μεταγραφής τους στο Υποθηκοφυλακείο μέχρι τέλος Ιουλίου 2001.

Οι διοικήσεις του Δήμου μέχρι και το 2010 στις οποίες συμμετείχαν ο κ. Μαμσάκος και άλλα επώνυμα στελέχη ως αρμόδιοι αντιδήμαρχοι (Τεχνικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού), όχι μόνο δεν είχαν ασχοληθεί με την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν είχαν φροντίσει επί μια ολόκληρη δεκαετία ούτε για τη μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο των εγγράφων κυριότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων (Κολυμβητήριο, Εθνικό Στάδιο, Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο) που είχαν μεταβιβαστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Δήμο Δράμας.

Σημειώνεται ότι για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει ο Δήμος να τις έχει στην κυριότητά του.

Με το Νόμο 2725/1999 ρυθμίζονται θέματα του Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο Νόμος συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με τους νόμους 3057/2002 άρθρο 9 και 3207/2003 άρθρο 8 παρ. 18. Σε εφαρμογή αυτών των διατάξεων εκδόθηκε η σχετική  ΚΥΑ με τους όρους για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων ΦΕΚ 1793β/2004 που έθετε ως όριο την επόμενη χρονιά (2005) για την έκδοση των αδειών. Έκτοτε, ουσιαστικά δεν υπήρξε πλήρης εφαρμογή των όρων μέχρι σήμερα και κάθε χρόνο εκδιδόταν νέα ΥΑ που παρέτεινε τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς άδεια.

Ειδικά για τα Κολυμβητήρια, από το 1973 !!! (ΦΕΚ 87β) επιβάλλεται να υπάρχει άδεια λειτουργίας της Κολυμβητικής Δεξαμενής. Για το Κολυμβητήριο Δράμας η πρώτη τέτοια άδεια εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2013 στο όνομα του αρμόδιου αντιδημάρχου Μιχάλη Μλεκάνη. Όχι μόνο δεν είχε φροντίσει κανείς πριν για την έκδοση της υποχρεωτικής άδειας, αλλά όταν μετά το 2014 ανέλαβαν πάλι τη διοίκηση του Δήμου οι και προ του 2011 διοικούντες, έως το 2018 δεν είχαν προχωρήσει σε αλλαγή του υπευθύνου για τη λειτουργία των Κολυμβητικών Δεξαμενών, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις. Τόση αδιαφορία.

Όταν το 2012 διαπιστώσαμε το μέγεθος του προβλήματος, προχωρήσαμε, καταρχήν, στη μεταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Υποθηκοφυλακείο στην μερίδα του Δήμου Δράμας.

Αμέσως μετά, ξεκινήσαμε επαφές με την Επιτροπή Καταλληλότητας και προχωρήσαμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις (εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ) για την τακτοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους όρους της σχετικής ΚΥΑ. Έγιναν επισκευές και ανακαινίσεις στο αποδυτήρια και τους χώρους υγιεινής, επισκευές στους φράχτες, στις κερκίδες, δημιουργήθηκαν ιατρεία, κ.ά. Ειδικά στο Κολυμβητήριο, έγινε πλήρης ανακαίνιση, επισκευές και συντηρήσεις στην οροφή, σύνδεση με το φυσικό αέριο (μοναδική στην Ελλάδα εκτός σχεδιασμού ΔΕΠΑ), αυτόματη χλωρίωση, ανακύκλωση του νερού, κ.ά’. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, και το Κολυμβητήριο, απέκτησαν προσωρινές άδειες λειτουργίας το 2013.

Παράλληλα, ξεκινήσαμε την αναζήτηση των αδειών δόμησης και τη διαδικασία της τακτοποίησης όσων ήταν αυθαίρετες κατασκευές με τη διαδικασία του Νόμου 4014 (ΦΕΚ 209/21-9-2011), επειδή ήταν προαπαιτούμενα για την έκδοση της άδειας λειτουργίας. Το Κολυμβητήριο ανήκει στην κατηγορία χωρίς άδεια δόμησης, επειδή έχει άδεια ως ανοιχτό, όπως πρωτοκατασκευάστηκε, ενώ για την κατασκευή της σκεπής υπάρχει μόνο η Μελέτη θεωρημένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σημειώνεται ότι Μελέτη Στατικής Επάρκειας δεν απαιτούνταν για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά μόνο μακροσκοπική εξέταση για τη στατική αντοχή των κτισμάτων και την γενικότερη κατάσταση της κατασκευής τους. Όσο για την έλλειψη άδειας δόμησης, αρκούσε η υποβολή δήλωσης τακτοποίησης κάτι που είχαμε ήδη πράξει.

Ενώ είχαμε προχωρήσει τη διαδικασία και υποβλήθηκε η αίτηση τακτοποίησης, εκδόθηκε ο νέος Νόμος 4178 (ΦΕΚ 174/8-8-2013) για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, που απαιτούσε και Μελέτη Στατικής Επάρκειας. Επομένως, ζητήματα στατικής μελέτης προέκυψαν από τις 8-8-2013 και μετά.

Άμεσα ξεκινήσαμε τη διερεύνηση και τις επαφές με πολιτικούς μηχανικούς για την εκπόνηση των στατικών μελετών, αφού η Τεχνική Υπηρεσία αδυνατούσε να τις εκπονήσει. Το κόστος που προέκυπτε ήταν πολύ υψηλό και έπρεπε να προγραμματιστεί για το 2014. Το 2014 ξεκίνησε η εκπόνηση της σχετικής μελέτης και ο προσδιορισμός του κόστους από τον πολιτικό μηχανικό κ. Αποστολίδη Χρήστο, ο οποίος παρέδωσε τον Μάρτιο του 2015 την «ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ : α) ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ & β) ΘΕΣΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ». Σύμφωνα με τη Μελέτη, συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή μελέτης και αποτίμησης υλικών και δομικών στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 92,446,80 €. Μπορούσε πλέον να προχωρήσει η διαδικασία και οι απαιτούμενες εργασίες. Η Μελέτη αυτή ουδέποτε αξιοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου.

Τον Ιούνιο του 2016 ανακοινώνει επίσημα η Δημοτική Αρχή ότι ξεκινούν οι εργασίες για την καθαίρεση της στέγης του Κολυμβητηρίου και άλλων εργασιών και ότι θα διατεθούν 700.000 € άμεσα και το έργο κόστους άνω του 1.000.000 € θα ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Φυσικά και πάλι ψέματα. Δεν έγινε απολύτως τίποτε.

Στις 9-11-2017 κατέπεσε τμήμα από την οροφή του Κολυμβητηρίου. Αν είχαν προχωρήσει όλα όσα ξεκινήσαμε σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ !!!! Και δεν ήταν θέμα χρημάτων, γιατί τα χρήματα υπήρχαν !!!

Προηγούμενα (πριν 8 μήνες), στις 9-3-2017 είχε υποβληθεί από την τριμελή Επιτροπή Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Οικοδομών έκθεση (είχε ζητηθεί από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δράμας) Έκθεση στην οποία διαπιστώνουν «ρωγμές μεγάλου εύρους, αποφλοίωση και αποκόλληση υλικού από τα φέροντα στοιχεία με αποτέλεσμα απώλεια διατομής σκυροδέματος και σημαντική οξείδωση οπλισμού». Προτείνουν την άμεση διενέργεια ελέγχου από ειδικευμένο μηχανικό και τη σύνταξη έκθεσης αποτελεσμάτων και αντιμετώπισής τους με συγκεκριμένο τρόπο και την άμεση σύνταξη προϋπολογισμού της όλης παρέμβασης.

Στις 20-3-2019 παρουσιάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη στατικότητας του Κολυμβητηρίου, όπου διαπιστώνεται η μεγάλη επικινδυνότητα και σύμφωνα με τη δήλωση του μελετητή εντός ενός έτους το αργότερο πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα την άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής.

Στον Προϋπολογισμό του 2020 εγγράφονται 725.000 € για την επισκευή του Κολυμβητηρίου.

Και πάλι δεν γίνεται τίποτε !!!

Ήταν ήδη προεκλογική περίοδος και ο κ. Μαμσάκος με τον κ. Τσιαμπούση προπαγάνδιζαν την κατασκευή νέου Κολυμβητηρίου, όπως και νέων Κερκίδων στο Δημοτικό (Εθνικό) Στάδιο, εκμεταλλευόμενοι την ευγενή διάθεση Δραμινού στην καταγωγή χορηγού για τη χρηματοδότησή τους. Αυτό που είχε σημασία, και για τους δύο, ήταν να ‘πουλήσουν’ προεκλογικές ελπίδες και να αποκομίσουν οφέλη στην κάλπη, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα που ήταν πλέον προδιαγεγραμμένο και το ζούμε σήμερα. Μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, συνεχώς απομακρύνεται η προσδοκία κατασκευής και του Κολυμβητηρίου και των Κερκίδων. Το μεν νέο Κολυμβητήριο έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης χώρου, από το Γήπεδο Αβέρωφ στο πρώην Φρουραρχείο, από εκεί δίπλα στο Σκοπευτήριο Κορακάκη και τώρα στο πρώην στρατόπεδο απέναντι από το Μουσικό Σχολείο. Για τις δε Κερκίδες έχει ετοιμαστεί μια Μελέτη που απαιτεί 4.000.000 € για να υλοποιηθεί και, αν ευοδωθεί η υπόσχεση Αυγενάκη, θα υπάρχουν μόνο 700.000 €. Τα υπόλοιπα; Μάλλον μια ακόμη Μελέτη στα αζήτητα! Φυσικά κάποιοι ήδη πληρώθηκαν για την Μελέτη! Κάποια στιγμή πρέπει να μας πουν πώς κατάφεραν να απογοητεύσουν και να πικράνουν και τον χορηγό! Και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στις παρεμβάσεις στο υπάρχον κολυμβητήριο από τους χειρισμούς τους για την κατασκευή νέου.

Στη διάρκεια του τρέχοντος έτους επανειλημμένα η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να ξοδέψει τα χρήματα για την επισκευή του Κολυμβητηρίου σε άλλες δαπάνες, ώστε να μπορεί να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι πλέον δεν υπάρχουν και χρήματα. Η αντιπολίτευση αρνήθηκε και τα χρήματα για το Κολυμβητήριο εξακολουθούν να υπάρχουν.

Επίσης, παρότι το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό για αρκετούς μήνες λόγω κορονοϊού, ο χρόνος περνάει ανεκμετάλλευτος, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές, όπως ζητήσαμε με το από 28 Απριλίου (πριν 5 μήνες) Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε και αναφέρουμε επί λέξει: «Κακώς δεν έχει αξιοποιηθεί ο χρόνος που είναι κλειστοί οι αθλητικοί χώροι για να γίνουν εργασίες επισκευών. Ιδιαίτερα στο Κολυμβητήριο, όπου οι αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες είναι διαπιστωμένες και απαραίτητες για την ασφάλεια των χρηστών, έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Έστω και τώρα, πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Κολυμβητήριο για να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια όταν αυτό επιτραπεί».

Όσον αφορά τις εργασίες 1.127.000 που θα πραγματοποιηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Καλώς γίνονται, αλλά ούτε το 10% αφορά εργασίες που απαιτούνται για τις αδειοδοτήσεις και θα μπορούσαν να καλυφθούν πρώρα άλλες προτεραιότητες, όπως το Κολυμβητήριο, στο οποίο καμιά εργασία δεν γίνεται για το δε Δημοτικό (Εθνικό) προβλέπεται μόνο η αποξήλωση της μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο του basket, τοποθέτηση σιτών στα παράθυρα και σημειακές παρεμβάσεις σε επιχρίσματα και χρωματισμούς.

Στις 28-9-2020 εισηγείται η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου διά της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Τόλιου την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου στους Κολυμβητικούς Συλλόγους για χρήση. Η αντιπολίτευση αρνείται να συναινέσει χωρίς την ύπαρξη έκθεσης καταλληλότητας και άδειας λειτουργίας.

Στις 9-10-2020 αποφασίζει η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου να κλείσει το Κολυμβητήριο έως την ολοκλήρωση των εργασιών για την έκδοση άδειας λειτουργίας.

Προκύπτουν λοιπόν αβίαστα τα ερωτήματα:

Ποιος λογικός άνθρωπος στις 28 Σεπτεμβρίου θα ήθελε να παραχωρήσει το Κολυμβητήριο για χρήση από παιδιά και στις 9 Οκτωβρίου θα το έκλεινε επειδή δεν έχει άδεια λειτουργίας γιατί χρειάζεται επισκευές;;;

Ποιος λογικός άνθρωπος, προσπαθώντας να μεταβιβάσει τις δικές του ευθύνες στο δημοτικό συμβούλιο, θα έπαιζε επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες συλλόγων, γονέων και παιδιών εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους;

Αυτά για να γίνει κατανοητό και τι δεν έγινε έως το 2011, που ακόμα  και η κυριότητα ήταν στον αέρα, αφού η Γενική Γραμματεία είχε παραχωρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις πριν 10 χρόνια, αλλά ο Δήμος δεν τις είχε παραλάβει τυπικά και οι κολυμβητικές δεξαμενές λειτουργούσαν χωρίς άδεια και με μεγάλη επικινδυνότητα (το χλώριο έπεφτε με τους κουβάδες) κλπ

Για να γίνει κατανοητό τι έγινε από το 1-1-2011 έως 31-8-2014

Και τι δεν έγινε από 1-9-2014 έως σήμερα, και φτάσαμε να κλείσει το Κολυμβητήριο.