Life

Λαϊκή Αγορά Δράμας: Τι αναφέρουν οι παραγωγοί σε ανακοίνωση τους

Οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Δράμας με δελτίο τύπου που εξέδωσαν καταθέτουν δημοσίως την άποψη τους για το αν είναι επικίνδυνη ή όχι για την υγεία των καταναλωτών, λόγω κορονοϊού,  η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς.

Σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι είναι καλύτερο για ένα καταναλωτή να κάνει τα ψώνια του σε έναν ανοικτό χώρο, όπου θα τηρούνται τα μέτρα των αποστάσεων  μεταξύ των πάγκων και κυρίως τα μέτρα ατομικής υγιεινής,  από το να ψωνίζουν σε κλειστούς χώρους, με τεράστιες ουρές  και χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σωματείο Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς                                 

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί συμπολίτες μας αλλά και εκπρόσωποι φορέων της Δράμας εκφράζουν φόβους και επιφυλάξεις για τη λειτουργία της λαϊκής μας αγοράς.

Θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία τους  και συντασσόμαστε στον αγώνα που δίνει η χώρα μας, ενάντια στον κορονοϊό.

Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι αν η λαϊκή αγορά λειτουργήσει  με τα  μέτρα και τους όρους που η πολιτεία ορίζει, δεν θα υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των συμπολιτών μας.

Είναι πολύ καλύτερο για τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους σε έναν ανοικτό χώρο, όπου θα τηρούνται τα μέτρα των αποστάσεων  μεταξύ των πάγκων και κυρίως τα μέτρα ατομικής υγιεινής,  από το να ψωνίζουν σε κλειστούς χώρους, με τεράστιες ουρές  και χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Ως παραγωγοί,  θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε τόσο με το Δήμο όσο και με τα αρμόδια όργανα ελέγχου, προκειμένου να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όμως και εμείς από μόνοι μας, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες  στην κατεύθυνση προφύλαξης της υγείας των συμπολιτών μας , οι οποίοι  είναι δικοί μας άνθρωποι, πελάτες μας, φίλοι, συγγενείς μας.

Διαθέτουμε γάντια μιας χρήσης σε όλους τους καταναλωτές, αντισηπτικά σε κάθε πάγκο, φοράμε γάντια και μάσκες και εξυπηρετούμε προσωπικά τους καταναλωτές χωρίς να τους αφήνουμε να αγγίζουν τα προϊόντα  – όπως γίνεται σε άλλους χώρους – με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η λαϊκή αγορά πρέπει να γίνει για τους καταναλωτές.

Είναι η ασπίδα προστασίας τους απέναντι στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια.

Είναι στο χέρι όλων μας – παραγωγών, καταναλωτών και διοργανωτών – να λειτουργήσει υποδειγματικά.