Ενδιαφέροντα

Μάχη με την φωτιά στη Θάσο: Μήνυμα του 112 για εκκένωση στα Κοίνυρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς Θάσου.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα λιμάνια.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

O εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για καλύτερη εικόνα της φωτιάς. Όπως είπε, θα μπορέσουν να ελέγξουν το μέτωπο καθώς οι άνεμοι δεν είναι δυνατοί.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί: