Πολιτική

Επιστολή προς Δραμινούς υποψηφίους: Πάρτε θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η ομάδα πολιτών “Μακεδόνες Δραμινοί” με δημόσια επιστολή της ζητά από τους υποψηφίους στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του νομού Δράμας να πάρουν δημόσια και ξεκάθαρη θέση όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών.

Τα ερωτήματα στα οποία ζητά απάντηση η ομάδα πολιτών “Μακεδόνες Δραμινοί από τους υποψηφίους είναι, αν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν θεωρούν ότι πρέπει να ακυρωθεί.

 

Η επιστολή

Προς: Υποψήφιους των Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων του Νομού Δράμας.

 

Θέμα: «Επικείμενες τοπικές εκλογές και Συμφωνία των Πρεσπών»

Αξιότιμοι υποψήφιοι των Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων του Νομού Δράμας, όπως έχουμε διαπιστώσει, ο ελληνικός λαός και ειδικότερα οι πολίτες της Μακεδονίας δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις προθέσεις των ανθρώπων που θα αναλάβουν καθήκοντα στην τοπική αυτοδιοίκηση σχετικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πιό συγκεκριμένα, οι πολίτες ενδαφέρονται να μάθουν ποιά είναι η στάση των υποψηφίων σχετικά με αυτή τη συμφωνία και ποιά είναι η θέση τους στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Συμφωνείτε με τη Συμφωνία των Πρεσπών;
  2. Θεωρείτε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να ακυρωθεί;

Οι «Μακεδόνες Δραμινοί» είμαστε έλληνες πολίτες πουαγωνιζόμαστε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και θεωρούμε θεμιτό να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας τις προθέσεις των υποψηφίων σε ένα μείζων θέμα όπως είναι η συγκεκριμένη συμφωνία.

Επειδή, η Συμφωνία των Πρεσπών παραδίδοντας το όνομα «Μακεδονία» ουσιαστικά παραδίδει ελληνική ταυτότητα και ιστορίαστους γείτονές μας Σκοπιανούς, για αυτό το λόγο δραστηριοποιούμαστε και σας θέτουμε τα δύο πιό πάνω ερωτήματα, πάντα με γνώμονα την δημοκρατία και την διαφάνεια στον δημόσιο πολιτικό λόγο.

Παρακαλούμε όπως τοποθετηθείτε δημόσια και όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα.