Πολιτική

Μηνύματα του Κωνσταντίνου Μπλούχου προς τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Δράμας

Σαφή μηνύματα με αποδέκτες τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Δράμας, απέστειλε το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος στο πλαίσιο συνέντευξης του στην ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

Προτεραιότητα, η συγκρότηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης”

Ο Βουλευτής ξεκαθάρισε ότι αποτελεί πλέον πρώτη προτεραιότητα για το νομό Δράμας, η συγκρότηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του νομού με απολύτως συγκεκριμένες στοχεύσεις, το όποιο θα αποτελέσει το κυρίαρχο πλάνο, πάνω στο οποίο πρέπει να κινηθούν μελλοντικά, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Δράμας όσον αφορά  τις διεκδικήσεις τους.

Μάλιστα ανέφερε πως ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στον διάλογο που πρέπει να αναπτυχθεί και φυσικά να κάνει ότι είναι δυνατόν στην κατεύθυνση υλοποίησης του σχεδιασμού.

«Αρκεί να υπάρχει συμφωνημένο σχέδιο και συγκεκριμένοι στόχοι, τους οποίους θα ορίσουμε όλοι μαζί» τόνισε ο βουλευτής και άφησε να εννοηθεί ότι περιμένει εντός τους προσεχούς διαστήματος, πρωτοβουλίες για την έναρξη ενός δημόσιου διαλόγου.

«Τα χρήματα πρέπει να πιάνουν τόπο»

Σημείωσε όμως με νόημα, πως οι διεκδικήσεις σε επίπεδο υποδομών και δράσεων πρέπει να αφορούν σε έργα που θα προσφέρουν πραγματικά στον τόπο και όχι σε έργα βιτρίνας.

«Τα χρήματα που θα πέσουν στη Δράμα – όσα και αν είναι αυτά – πρέπει να «πιάσουν τόπο» και να αξιοποιηθούν όσο γίνεται καλύτερα» είπε ο κ. Μπλούχος και χαρακτηριστικά ανέφερε ως γενικό παράδειγμα, ότι στόχος δεν είναι να κατασκευαστεί ένας δρόμος ο όποιος δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά να γίνει ένα έργο που πραγματικά το έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκαν οι απαντήσεις του και σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο Δράμας.

Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι δεν αποτελεί μοναδικό ζητούμενο για το νοσοκομείο μας, η αύξηση του προϋπολογισμού του αλλά η σωστή και χρηστή διαχείριση του, τόσο σε επίπεδο κονδυλίων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

«Στόχος μας δεν είναι να προμηθευτούμε ένα ακριβό μηχάνημα στο νοσοκομείο δαπανώντας κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να μην μπορούμε να το λειτουργήσουμε επειδή δεν θα έχουμε τους εξειδικευμένους χειριστές που απαιτούνται. Δεν πρόκειται να κάνουμε τέτοια λάθη» ανέφερε ο βουλευτής.

«Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι προσεκτικές, να στοχεύουν στην ουσιαστική επίλυση των θεμάτων και όχι στην αποσπασματική αντιμετώπιση τους» τόνισε.

Όσο δε για το θέμα της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία οδό μέσω Αμφίπολης, κατηγορηματικά ανέφερε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των χρονικών ορίων που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη του βουλευτή Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπλούχου στην ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5  μέσω fb στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.facebook.com/alphanewsfm/

ALPHA NEWS 95,5