Κοινωνία

Μπλούχος Κωνσταντίνος: Συνεργασία και συντονισμένες κινήσεις με στόχο την άμεση αποτίμηση της καταστροφής στο Νευροκόπι

Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Τις  πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε άμεσα ο π. υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αγρότες και να ενημερωθεί για την καταστροφή που υπέστησαν περισσότερα από 2.000 στρέμματα των αγροκτημάτων Περιθωρίου και Οχυρού, τα οποία  επλήγησαν  από τη σφοδρή χαλαζόπτωση.

Την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Νευροκοπίου με την συμμετοχή των τοπικών φορέων  και κυρίως των οργάνων των ίδιων των αγροτών, πρότεινε ο κ. Μπλούχος στις συναντήσεις που είχε.

Βασική προϋπόθεση – όπως τόνισε – θεωρείται η άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ και η άμεση αυτοψία των καλλιεργειών που επλήγησαν για να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

«Απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις, συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ούτως ώστε συντεταγμένα και με πνεύμα ομαδικότητας να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την άμεση αποτίμηση της καταστροφής και στη συνέχεια την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπλούχος στην ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008642826914&__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARBxgtCfefLyEbzjbYj8he4CcT9CuMPVIX9kWkIltsuioABqKUcYJI1reDovMxdxJNi6LpM8i3hO3LeY&hc_ref=ARRHIDyAOfH49QXI3AzKcBKE-51_wO25n1z4AQy2bcYOp-HU0XCx5-rXa10yrjF6tRQ&fref=nf