Πολιτισμός

Μ. Δραγουδάκης: Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι ζητούν την στήριξη του κράτους

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία στήριξης των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων ανέλαβε ο Δήμος Δοξάτου προκειμένου να τους ενισχύσει την δύσκολη αυτή περίοδο της καραντίνας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αθανασίου και εκπρόσωπος των πολιτιστικών συλλόγων Δοξάτου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, Μιχάλης Δραγουδάκης, η κίνηση αυτή είναι μια μεγάλη ανάσα για τους συλλόγους, που εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν έχουν καθόλου έσοδα.

«Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται και η παρέμβαση του κράτους» ανέφερε ο κ. Δραγουδάκης και πρόσθεσε πως η κίνηση των Ποντιακών Συλλόγων της Δράμας (που απέστειλαν επιστολή προς την κυβέρνησης ζητώντας την παρέμβαση της), την οποία και συνυπέγραψε, είναι καλό να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού.

Η Ισχύς εν της Ενώσει

«Μόνο ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να πείσουμε την κυβέρνηση να εντάξει και τους πολιτιστικούς συλλόγους της χώρας στους ΚΑΔ που δικαιούνται την βοήθεια που απολαμβάνουν οι κλειστές και οι πληττόμενες επιχειρήσεις»

Ο κ. Δραγουδάκης σημείωσε ότι η κατάσταση που βιώνουν οι σύλλογοι είναι εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου ότι τα πάγια έξοδα «τρέχουν» συνεχώς αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν έσοδα αφού δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν δράσεις.