Ενδιαφέροντα

Νευροκόπι: Εγκαίνια του Μουσείου “Λίσσε” παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά

Με κάθε επισημότητα θα γιορταστεί φέτος η 82η Επέτειος της Μάχης των Οχυρών «Λίσσε», την Κυριακή 2 Απριλίου, παράλληλα με την τελετή εγκαινίων του Μουσείου, καθώς και του Θεματικού Χώρου Εικονικής Πραγματικότητας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την κυβέρνηση στα εγκαίνια θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Χαρδαλιάς.

Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 8 το πρωί θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία Κ. Νευροκοπίου από διμοιρία απόδοσης τιμών με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και απο τις 09.30 έως 10.30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Οχυρού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ζιχνών Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή επιμνημόσυνης δέησης και στις 11:15 ιστορική ομιλία από την κα Πατρωνίδου Δήμητρα, Δρ. Ιστορίας.

Στις 12:00 η τελετή εγκαινίων Μουσείου ΛΙΣΣΕ και στις 12:15 παρουσίαση του σχεδιασμού και της υλοποίησης του Μουσείου –Πάρκου Λίσσε.

Στις 13:00 η τελετή εγκαινίων του Θεματικού Χώρου Εικονικής Πραγματικότητας στο κτήριο της πρώην κοινότητας Οχυρού.

Το Οχυρό «Λίσσε» είναι ένα από 21 συνολικά αμυντικά συγκροτήματα με την επωνυμία Οχυρά, κατά μήκος της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου, με καταφύγια και στοές  4 χιλιομέτρων περίπου.

Από το καλοκαίρι του 2022, έχει περιέλθει στην κυριότητά του δήμου Νευροκοπίου’για τα επόμενα 12 χρόνια τουλάχιστον ενώ από  τον περασμένο Σεπτέμβριο το έχουν επισκεφθεί περίπου 3.500 άτομα.