Κοινωνία

Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Καβάλα

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα οδικών μεταφορών στην περιφέρεια μας, ο αυτοκινητόδρομος Δράμα-Καβάλα, ξεκίνησε την Τετάρτη παρουσία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, του προέδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Κωνσταντίνου Κουτσούκου και του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ

Το έργο που κατασκευάζεται από την Εγνατία Οδό ΑΕ ξεκίνησε με το τμήμα Σταυρός-Κρηνίδες, το πρώτο από τα συνολικά τρία τμήματα του αυτοκινητοδρόμου. Για την κατασκευή του πρώτου τμήματος, η Διοίκηση της Περιφέρειας διαθέτει 60,7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Θα έχει μήκος 8 χιλιόμετρα περίπου και πλάτος 17 μέτρα.

Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης 5 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.

Παπαεμμανουήλ: Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και η διοίκησή μας πίστεψε σ’ αυτό το σπουδαίο έργο που βγάζει τη Δράμα από μια ιδιότυπη απομόνωση.

«Η κατασκευή του έργου είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας» ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Τόσο ο υφυπουργός υποδομών όσο και τα στελέχη της περιφέρεια μας ζήτησαν από τον ανάδοχο του έργου την επίσπευση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου αν είναι δυνατόν σε λιγότερο χρόνο από τους 30 μήνες που ορίζεται στην σύμβαση.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στον ALPHA NEWS 95,5: