Κοινωνία

Ξεκινά ο αναδασμός στο Δοξάτο – Υπεγράφη η σύμβαση – Τί είπε ο Περιφερειάρχης για τα φωτοβολταικά πάρκα και τις αντιδράσεις

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της εταιρείας Γεοανάλυση ΑΕ, η σύμβαση για την έναρξη του αναδασμού στο αγρόκτημα Δοξάτου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και ιδιαιτέρως σημαντικό έργο για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αισιοδοξία για την εξέλιξη του αναδασμού 19.000 στρεμμάτων στο Δοξάτο

Την σύμβαση υπέγραψε ο ίδιος ο περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης με τον πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας, ο οποίος στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του έργου.

Ο κ. Τοψίδης δεσμεύτηκε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και άλλοι αναδασμοί ενώ τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της περιφέρειας είναι να στηριχτούν οι αγρότες.

Το έργο αφορά 19.000 στρέμματα του αγροκτήματος Δοξάτου.

“Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τη Δράμα και ιδιαιτέρως για το Δοξάτο” ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Μιχάλης Μουρβετίδης και σημείωσε οτι είναι αισιόδος για την πορεία του αναδασμού.

Τοψίδης: Για τα φωτοβολταικά πάρκα θα ρωτάμε πρώτα τις τοπικές κοινωνίες

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο περιφερειάρχης κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα των φωτοβολταικών πάρκων και των αντιδράσεων που υπάρχουν τόσο σε Καβάλα όσο και στη Δράμα, τονίζοντας πως πλέον η περιφέρεια θα ζητά την άποψη των τοπικών κοινωνιών και στην περίπτωση αρνητικής εισήγησης, αρνητική θα είναι και η εισήγηση της περιφέρειας.

Βέβαια σημείωσε ότι η όποια απόφαση της περιφέρειας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Χιονοδρομικό Φαλακρού: Στόχος μας να νομιμοποιήσουμε ότι δεν είναι νόμιμο μέχρι τώρα

Όσο δε για το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού αφού δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει του χρόνου, είπε πως την περίοδο αυτή είναι στην κατεύθυνση νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων που δεν είναι νόμιμες μέχρι στιγμής καθώς και της διεκδίκησης 10 εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση, για συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.