Πολιτική

Ξεμπλοκάρει η υπόθεση του Κολυμβητηρίου Δράμας- Συνέντευξη Κωνσταντίνου Μπλούχου στον ALPHA NEWS 95,5

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπλούχου ξεμπλοκάρει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας το ζήτημα του κλειστού κολυμβητηρίου Δράμας.

Με ειδική τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής σε νομοσχέδιο του υπουργείο ανάπτυξης ορίζονται οι ειδικοί όροι δόμησης για την ανέγερση νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου στο Δήμο Δράμας και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους το κτίριο είναι πλέον ακατάλληλο και τονίζεται μεταξύ άλλων ότι “η λύση των τοπικών επισκευών – ενισχύσεων στο υφιστάμενο κτίριο κρίθηκε τεχνικά αδόκιμη και οικονομικά επαχθής και με βάση τεχνικοοικονομικά κριτήρια έχει προκριθεί η κατεδάφιση και κατασκευή νέας ανωδομής στην θέση του υφισταμένου, με διατήρηση των υφισταμένων κολυμβητικών δεξαμενών”.

Στην τροπολογία ορίζονται οι ειδικοί όροι δόμησης για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο θα είναι χρηστικό σε όλους τους δημότες, τους μαθητές αλλά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες που έως τώρα δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιούν, ελλείψει δομών προσβασιμότητας.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του βουλευτή Δράμας ΝΔ Κωνσταντίνου Μπλούχου: