Υγεία

Ογκολογικό Συνέδριο:Σταθερή κατάσταση στη Δράμα – 222 νέοι καρκινοπαθείς, το τελευταίο έτος

Με την συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Απριλίου στη Δράμα, το ογκολογικό συνέδριο: Σύγχρονοι θεραπευτικοί χειρισμοί για τον ογκολογικό ασθενή – από τη έγκαιρη διάγνωση στην αποτελεσματική θεραπεία.

Τα νέα φάρμακα βοηθούν τα μέγιστα τους ασθενείς

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν όσον αφορά τα νέα δεδομένα στην πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση του καρκίνου ήταν πολύ ενδιαφέροντα ενώ συμπερασματικά προέκυψε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί φάρμακα και θεραπείες, που βοηθούν τα μέγιστα τους ασθενείς.

Σε δηλώσεις του ο ογκολόγος – υπεύθυνος του ογκολογικού γραφείου στη Δράμα, κ. Κασαράκης τόνισε ότι σε πολλούς τύπους καρκίνου έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα και ασθενείς που κατά το παρελθόν ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο, τώρα πλέον επιβιώνουν ενώ σημείωσε ότι μόνο ο ίδιος γνωρίζει τέσσερις με πέντε τέτοιες περιπτώσεις στη Δράμα.

Κασαράκης: 1.189 φάκελοι καρκινοπαθών στη Δράμα από το 2019

Σχετικά με τα στοιχεία που διαθέτει για τη Δράμα, είπε πως από τα τέλη του 2019 που άρχισε να λειτουργεί το ογκολογικό γραφείο στον Νοσοκομείο της Δράμας άνοιξαν 1.189 φάκελοι καρκινοπαθών ενώ την τελευταία χρονιά είχαμε στη Δράμα 222 νέους καρκινοπαθείς.

Ακούστε τις δηλώσεις του ογκολόγου κ. Κασαράκη:

Σταθερή η κατάσταση στη Δράμα όσον αφορά τους καρκίνους

Πάντως ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί πως υπάρχει αύξηση των καρκίνων στη Δράμα σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια.

«Η κατάσταση είναι σταθερή» τόνισε, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε.

 

Οι χειρουργοί του νοσοκομείου Δράμας είναι εξαίρετοι

Ο κ. Κασαράκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους χειρουργούς του νοσοκομείου Δράμας και είπε πως τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν στις εγχειρήσεις καρκίνου, θα τα ζήλευαν πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας.

Θέμα πολιτικής βούλησης η μονάδα ημερήσιας φροντίδας

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο χρόνιο αίτημα της δημιουργίας μονάδας ημερήσιας φροντίδας, εκτιμώντας ότι είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης και αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν από υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς παράγοντες.

Κ. Μπλούχος: Υπό συνεχόμενη διερεύνηση το γεγονός οτι έχουμε στη Δράμα την πολυπληθέστερη ομάδα καρκινοπαθών

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του χειρουργού του Νοσοκομείου Δράμας Κ. Μπλούχου: