Ενδιαφέροντα

Οικολογική Κίνηση Δράμας: Όχι πλαστικά στη Δραμοινογνωσία

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε η Οικολογική Κίνηση Δράμας εν όψει του εορτασμού της Δραμοινογνωσίας.

Με επιστολή της προς την διοίκηση της Περιφερειακής  Ενότητας Δράμας προτείνει κατά τις εκδηλώσεις της Δραμοινογνωσίας την αντικατάσταση των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης με κεραμικά ή γυάλινα σκεύη αναμνηστικά, έναντι χαμηλού αντίτιμου.

“Είναι  άσχημο η επόμενη μέρα  να βρίσκει την πόλη μας με ένα «βουνό» από πλαστικό και να καλείται ο Δήμος (και έμμεσα οι Δραμινοί) να καλύψει το κόστος της διαχείρισης αυτών των σκουπιδιών” τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή της Οικολογικής Κίνησης Δράμας.

Η επιστολή                                                                                                                     

ΘΕΜΑ: «Πλαστικά στη Δραμοινογνωσία».

Με την παρούσα επιστολή επισημαίνουμε το πρόβλημα που προέκυψε από τη χρήση πλαστικών ποτηριών στις εκδηλώσεις που διοργανώνετε κατά τη διάρκεια της Δραμοινογνωσίας, σε συνεργασία με τα οινοποιεία της περιοχής μας. Εκδηλώσεις τις οποίες απολαμβάνουμε και βοηθούν στην αύξηση του τουρισμού. 

Είναι  άσχημο η επόμενη μέρα  να βρίσκει την πόλη μας με ένα «βουνό» από πλαστικό και να καλείται ο Δήμος (και έμμεσα οι Δραμινοί) να καλύψει το κόστος της διαχείρισης αυτών των σκουπιδιών. 

Επειδή πιστεύουμε ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών που παράγει, αλλά και επειδή η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία θα απαγορεύει από το 2021 και μετά την πώληση πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Είναι άσχημο σε άλλες πόλεις να έχει λυθεί  και όχι στη δική μας.

Προτείνουμε σε αντικατάσταση των ποτηριών μιας χρήσης να διατίθενται κεραμικά ή γυάλινα σκεύη αναμνηστικά κάθε ετήσιας διοργάνωσης έναντι χαμηλού αντίτιμου. Επίσης θα μπορούσε να διαφημιστεί μια δράση του τύπου :

«Αγαπώ την πόλη μου, Δεν παράγω σκουπίδια.

Πάω ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ με το δικό μου ποτήρι».

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Χ. Μπακιρτζής