Πολιτική

Ομιλία Κωνσταντίνου Μπλούχου στη Βουλή για το αγροτικό νομοσχέδιο

Ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, παρενέβη στη συζήτηση για το αγροτικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή.

Ο κ. Μπλούχος μίλησε εκτενώς για το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων εισαγωγής, τα οποία νοθεύουν την ποιότητα των παραγόμενων ελληνικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γάλα και στο μέλι που παράγονται στη Δράμα και εξήρε τον αγώνα έντιμων Δραμινών επιχειρηματιών οι οποίοι αντιστέκονται στη νοθεία με μόνο όπλο τους την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγουν και εμπορεύονται.

Η τοποθέτηση του Βουλευτή Ν. Δράμας για το πρόσφατα ψηφισμένο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»

Ο βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος, παρενέβη με ιδιαίτερα σημαντική ομιλία, κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου της 3ης Ιουνίου 2020, όπου έγινε συζήτηση για το «ερανιστικό» αγροτικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδής Βορίδης.

Ο κ. Μπλούχος επικεντρώθηκε στην ανάγκη διαρκούς μέριμνας των εκάστοτε κυβερνώντων για την πρωτογενή μας παραγωγή. Τόνισε ότι ο καιροσκοπισμός κι η δημαγωγία έχουν περισσέψει, με θύμα τον αθέατο κόσμο της αγροτιάς που κλυδωνίζεται από τις αστοχίες του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. βουλευτής εξήρε τη διαχειριστική επάρκεια την ευελιξία και την ξεκάθαρη στοχοθεσία με στοργικό προσανατολισμό που επιδεικνύει η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την κατάθεση του συζητηθέντος νομοσχεδίου.

Τόνισε ότι «η σημαντικότητα των μικρών βηματισμών στην ουσία της πορείας καταδεικνύει ότι γίνονται μεγάλα άλματα. Η πρόκλησή μας είναι να επιμείνουμε στην αποτύπωση της πραγματικότητας. Να επιμείνουμε στα απλά πράγματα δηλαδή, τα οποία θα αποτρέψουν την αποσπασματική νομοθέτηση και θα ωθήσουν στον εξορθολογισμό και αυτό θα λειτουργήσει σαν πολλαπλασιαστής στην όποια μεταρρυθμιστική προσπάθεια μελλοντικά».

Ο κ. Μπλούχος αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων εισαγωγής τα οποία νοθεύουν την ποιότητα των παραγόμενων ελληνικών και δια των οποίων ακυρώνεται ουσιαστικά η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων Π. Ο. Π.. Αναφέρθηκε παραδειγματικά στο γάλα και στο μέλι που παράγονται στη Δράμα. Εξήρε τον αγώνα έντιμων Δραμινών επιχειρηματιών οι οποίοι αντιστέκονται στη νοθεία με μόνο όπλο τους την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγουν και εμπορεύονται, ανταγωνιζόμενοι όμως τις χαμηλές τιμές αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων τα οποία είτε νοθεύονται με, είτε παράγονται εξ ολοκλήρου από εισαγόμενες γεωργοκτηνοτροφικές πρώτες ύλες.

Αναφέρθηκε στη σημασία εκπόνησης διαχειριστικών σχεδίων αειφορικής ανασυγκρότησης όπως ανάλογα προ ετών κατέθεσαν τα τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας και το ομόλογο της Θράκης, σχέδια που χάθηκαν στα συρτάρια της γραφειοκρατίας.

Ο κ. βουλευτής τόνισε ότι το να θάβεται η ποιότητα, η αξιοσύνη, ο κόπος και ο μόχθος της δημιουργικότητας για χάρη της ευτέλειας, αποτελεί την αποθέωση της παρακμής  την καταδίκη της ποιότητας σε θάνατο.

Κλείνοντας ο κ. Μπλούχος προέτρεψε το σώμα να πάψει να στρουθοκαμηλίζει. Στην κατακλείδα της ομιλίας του σημείωσε:  «Αν δεν προσβλέψουμε ως Ελλάδα στην διαρκή βελτίωση, δηλαδή στην εσαεί αριστεία, δεν θα αποτινάξουμε την ημεδαπή μας κακομοιριά».