Κοινωνία

Ομόφωνα ψηφίστηκε η μελέτη Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το κέντρο της Δράμας

Ομόφωνα “πέρασε” από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, η μελέτη για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της κεντρικής πλατείας, του Δημοτικού Κήπου και της οδού Εθνικής Αμύνης της πόλης.

Από το σύνολο των συμβούλων που συμμετείχαν στη συζήτηση, τονίστηκε η σημαντικότητα του έργου, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί, θα αλλάξει την εικόνα της Δράμας.

Συζητήθηκαν τα θέματα της εξεύρεσης των επιπρόσθετων οικονομικών πόρων που χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί το εμβληματικό έργο, οι τρόποι με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί όσο γίνεται πιο σύντομα και ομαλά, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Δράμας καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό της πόλης.

Τέθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των καταστημάτων την περίοδο εξέλιξης τους έργου, την κίνηση των οχημάτων, την εξεύρεση λύσεων στην διεξαγωγή της Ονειρούπολης, τον σχεδιασμό της παράλληλης εργασίας όλων των υπηρεσιών και οργανισμών που εμπλέκονται στην δημιουργία του έργου, το μέλλον της παιδικής χαράς στον δημοτικό κήπο, πίσω από το ξενοδοχείο Ξενία.

Ο Δήμαρχος της Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για το έργο θα εξευρεθούν και ότι ήδη γίνονται κινήσεις στην κατεύθυνση αυτή ενώ σημείωσε ότι  η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη θα τελειώσει εντός της 5ετίας, με όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση και ταλαιπωρία για τους πολίτες και τους εμπόρους του κέντρου.