Life

Ο Παναγιώτης Χρόνης του «Ρεμπέτικου» και των «Εσπερίδων»

Μνήμες από το «Ρεμπέτικο» και τις «Εσπερίδες» θα ζωντανέψουν την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ στο Κέντρο Όπερα στη Δράμα,  κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χρόνη «ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ» καθώς και του cd με τίτλο ΟΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΠΕΝΙΕΣ.

Ο Παναγιώτης Χρόνης, ο άνθρωπος που με την παρουσία του στα τοπικά μουσικά δρώμενα από την δεκαετία του 1980, έβαλε την σφραγίδα του στην ανάδειξη της ρεμπέτικης μουσικής στην Δράμα, την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, θα παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του.

Παράλληλα, θα μας ταξιδέψει σε γεγονότα και καταστάσεις που έζησαν χιλιάδες Δραμινοί, στα δύο καταστήματα που ο ίδιος διατηρούσε αλλά παράλληλα έπαιζε μουσική, από το 1986 και για πολλά χρόνια μετά.

Το Ρεμπέτικο και οι Εσπερίδες, ήταν εκτός από καταστήματα ψυχαγωγίας και διασκέδασης, χώροι πολιτιστικής και μουσικής έκφρασης, κορυφαία στο είδος τους για τις δεκαετίες του 1980-90.

“Η επιλογή του χώρου (Οπερα) δεν έγινε τυχαία. Είναι οι πρώην Εσπερίδες, το καλοκαιρινό κέντρο του Παναγιώτη Χρόνη, από όπου πέρασαν δεκάδες ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας και χιλιάδες φίλοι της καλής λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής» ανέφερε ο Παναγιώτης Χρόνης σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5.

Πριν από την παρουσίαση του βιβλίου θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους, στην οποία ο Παναγιώτης είχε πρωταγωνιστήσει με τίτλο Under the same roof.

Στο μουσικό μέρος, υπό την επιμέλεια του Παναγιώτη Χρόνη, θα συμπράξουν οι Δραμάδοντες ( ο ίδιος, ο Βασίλης Τσουρακάς, ο Αντρέας Καρακάσης και η Αναστασία Βασιλειάδου), καθώς και φίλοι του που συνεργάστηκαν στη δημιουργία του cd, Τάσος Μασσάδης, μπουζούκι, Μάριος Αναστασιάδης, βιολί , Παναγιώτης Αναστασιάδης, κλαρίνο , Γιώργος Τσιπουρίδης, κανονάκι, Σάκης Γιώργου, λαούτο, ούτι, Χρήστος Τότσιος, κρουστά.

Παρακολουθείστε παρακάτω την συνέντευξη του Παναγιώτη Χρόνη στον ALPHA NEWS 95,5: