Πολιτισμός

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης , νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας

Ο σκηνοθέτης του «Amerika Square», Γιάννης Σακαρίδης, αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την Μεγάλη Τετάρτη, η πρόταση της πρόσληψης Σακαρίδη «πέρασε» κατά πλειοψηφία αφού καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων «Πόλη + Ζωή» και «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» που από την προηγούμενη μέρα είχαν δηλώσει την αντίθεση τους στην διαδικασία που ακολούθησε η δημοτική αρχή, όσον αφορά την επιλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Δεμερτζής Γιώργος: ταλαντούχα προσωπικότητα ο Γιάννης Σακαρίδης

Σε ανάρτηση του στα social media ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Γιώργος Δεμερτζής ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ.Δράμας στην 6η συνεδρίαση του που υλοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, ενέκρινε τη πρόσληψη του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιάννη Σακαρίδη.

Μετά τον άδικο χαμό του Αντώνη Παπαδόπουλου, σεβόμενοι τη μνήμη του αλλά και τον τεράστιο θεσμό του Φεστιβάλ Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, το προσωπικό του φεστιβάλ, αθόρυβα, μεθοδικά και με συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης κινηθήκαμε όλοι μαζί με γνώμονα την καλύτερη επιλογή για το μέλλον της Φεστιβάλ και του θεσμού που εκπροσωπεί.

Η ταλαντούχα προσωπικότητα του, η βραβευμένη καλλιτεχνική του πορεία, η ωριμότητα αλλά και η αποφασιστικότητα του σε συνδυασμό με την αγάπη του για τη ταινία μικρού μήκους και το Φεστιβάλ της Δράμας ήταν τα κριτήρια επιλογής του.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν πάντα ενήμερο και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του.

Συγχαρητήρια Γιάννη για την επιλογή σου.

Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Δράμας το προσωπικό του Φεστιβάλ αλλά και όλοι οι δραμινοί, θα είμαστε πάντα δίπλα σου αρωγοί στο σχεδιασμό και υλοποίηση των στόχων και προσδοκιών σου, για το μέλλον του λαμπρού αυτού θεσμού της πόλης αλλά και της χώρας μας!!»

flix.gr: αισιόδοξη η επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη

Η γνωστή ιστοσελίδα flix.gr σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων: «μας φαίνεται αισιόδοξη η επιλογή του, ως ενός ανθρώπου με τη γνώση και την εμπειρία που του επιτρέπουν να δώσει στο Φεστιβάλ Δράμας τον (διεθνή και φρέσκο) αέρα που χρειάζεται για να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του».