Πολιτική

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη Δράμα, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ο ψυχίατρος και ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής, με θέμα «Ίσες ευκαιρίες για όλους», σε εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης(δια της Δνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) στο Διοικητήριο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Τελετή απονομής τιμητικού ενθυμήματος στον επιστήμονα Στέλιο Κυμπουρόπουλο, για την άοκνη προσφορά του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα προηγηθούν στις 18:30, Χαιρετισμοί εκπροσώπων θεσμικών φορέων και η ομιλία του κ. Κυμπουρόπουλου θα ξεκινήσει στις 18:45.

Θα ακολουθήσει τελετή απονομής τιμητικού ενθυμήματος στον επιστήμονα Στέλιο Κυμπουρόπουλο, για την άοκνη προσφορά του στο κοινωνικό γίγνεσθαι ενώ στις 19:30 θα συμμετέχει στην εκδήλωση η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας, σ’ ένα ταξίδι στην παγκόσμια μουσική σκηνή, υπό τη διεύθυνση-ενορχήστρωση του κ. Νικόλαου Γιαμαλή.

Ποιος είναι ο  Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985 στην περιοχή του Βύρωνα στην Αθήνα.

Σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια η οποία του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία.

Μεγάλωσε στο Λαγονήσι και φοίτησε στα σχολεία του Κορωπίου. Ως αριστούχος μαθητής της Γ Γυμνασίου, απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας λόγω του ότι έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία σε περίοδο που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2003-2010). Ακολούθησε την ειδίκευση της Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει ενεργή εμπλοκή στο κίνημα ανεξάρτητης διαβίωσης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών. Εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, κατέχοντας το υψηλότερο ποσοστό ψήφων στις Ευρωεκλογές του 2019.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτελεί σύμβολο για τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εμβληματική φιγούρα, για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της κοινωνικής προσφοράς.