Πολιτική

Ο Σ. Γασπαράκης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Δράμας – Δύο σημαντικές προτάσεις από τον Μητροπολίτη Δράμας

Ο Στέλιος Γασπαράκης εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Δράμας, στην πρώτη συνεδρίαση του, το απόγευμα της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου 2024.

Στέλιος Γασπαράκης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Μπακόπουλος από την παράταξη «Πόλη και Ζωή» και Γραμματέας ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα».

Χρήστος Μπακόπουλος Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας
Ανδρέας Χαραλαμπίδης Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Και οι τρείς, προτάθηκαν από τις παρατάξεις τους και εξελέγησαν ομόφωνα από το σώμα.

Ο κ. Γασπαράκης, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δράμας για την πρόταση του καθώς και τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, για την ομόφωνη εκλογή του.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. κ. Δωρόθεος.

Το φλουρί έτυχε ο παλαιότερος δημοτικός σύμβουλος του σώματος Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο για την τιμή που του έκανε να κόψει – ιδιαιτέρως για αυτόν ως παλαιότερο σύμβουλο – κομμάτι της πίτας.

Τόσο ο κ. Παπαδόπουλος όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  ευχήθηκαν μια καλή και δημιουργική χρονιά για τον δήμο Δράμας ενώ έδωσαν έμφαση στην συνεργασία που πρέπει να υπάρχει επ ωφελεία των Δραμινών.

Δύο σημαντικές προτάσεις απο τον Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωρόθεο

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Μητροπολίτη Δράμας, ο οποίος στον χαιρετισμό του, με μεγάλη διακριτικότητα και ζητώντας να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενα του, ζήτησε, στον σχεδιασμό της ανάπλασης του κέντρου της Δράμας να συμπεριληφθεί και ο προαύλιος χώρος του Ναού Αγίου Νικολάου.

Πρότεινε δε, δεδομένου του μοναδικού πλεονεκτήματος της Δράμας να έχει πηγαία νερά στο κέντρο της πόλης, με κάποιον τρόπο να φύγει ο τείχος που υπάρχει  στην γέφυρα του Ζώνκε και να ανοίξει όλη η περιοχή για τους Δραμινούς και τους επισκέπτες της περιοχής.