Κοινωνία

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου: 24ωρη πανελλαδική απεργία – Ποιοι συμμετέχουν

Την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Απεργία σε σχολεία και νοσοκομεία

Στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ, η οποία καλεί καθηγητές και δασκάλους να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο ζητά την απόσυρσή του.

Τα αιτήματα είναι “να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα”.

Απεργούν οι ναυτεργάτες

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετέχουν και μέλη της ΠΕΝΕΝ.

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας – Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας που είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Έτσι αύριο οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Κάλεσμα σε απεργία από το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα σε πανεργατική απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου σε κάθε πόλη της χώρας απευθύνει το ΠΑΜΕ, προκειμένου να μην περάσει το «νομοσχέδιο-κτηνωδία» του Υπουργείου Εργασίας.

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει “τερατούργημα” το νομοσχέδιο που “επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών”.