Sports

Παλικαρίσια νίκη της Δόξας μέσα στον Πλατανιά με 1-3

Μεγάλη νίκη για τη Δόξα Δράμας με σκορ 3-1 επί του Πλατανιά, για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2.

Η Δόξα, μετά την νίκη μέσα στο γήπεδο των Περιβολίων, πλησίασε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, μη επιτρέποντας παράλληλα στους κρητικούς να «πατήσουν» κορυφή.

Αν και ο Πλατανιάς άνοιξε το σκορ στο 42′ με γκολ του Νίλι, οι “Μαυραετοί” αντέδρασαν άμεσα και δυο λεπτά αργότερα, στο 44′ ισοφάρισαν με τον Ρόβα, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρητικού και σκόραρε με προβολή.

Η Δόξα ήταν εκείνη όμως που τελικά βρήκε το δεύτερο γκολ, με τον Τάσο Κρητικό στο 75′, μετά από ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη και ασίστ του Χάμοντ ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιωαννίδης με πέναλτι που κέρδισε λίγο πριν όταν ανετράπη από τον Καραγκούνη, έκανε το τελικό 1-3, δίνοντας στην ομάδα της Δράμας τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ξυπνά ο «γίγαντας» – 9 βαθμοί σε 6 παιχνίδια

“Το μήνυμα ότι ξυπνά ο «γίγαντας» είναι σαφές” αναφέρει η ΠΑΕ Δόξα Δράμας σε ανακοίνωση της και συνεχίζει : “με αήττητο σερί 5 αγώνων συνολικά και χωρίς ήττα στις 3 εξορμήσεις εκτός Δράμας (μόνη ήττα στην πρεμιέρα).

Στατιστικά πρωταθλητισμού, οι 7 πόντοι από τους 9 συνολικά που μαζέψαμε (διπλά σε Καλαμαριά και σήμερα, ισοπαλία στη Ριζούπολη με ευκαιρία για τρίποντο με τον Απόλλωνα Σμύρνης), με την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη να έχει ψύχραιμη αντίδραση μετά το 1-0 των Κρητικών και να απαντά άμεσα, πριν «βγει» το ημίχρονο, σημείο που ίσως ήταν καταλυτικό και «κλειδί» για το διπλό, αφού στο δεύτερο μέρος το ματς «άνοιξε» και χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Η Δόξα βεβαίως ποτέ δεν κλείστηκε σήμερα, έδειξε το σαφές «θέλω» της και το πήρε, με ισορροπία, πίστη και φυσικά ταλέντο και ποιότητα, ειδικά στην κόντρα επίθεση, σε ανοιχτό γήπεδο. Με ποσοστά κατοχής 52-48 για τους Δραμινούς, σε μια παραδοσιακά «σκληρή» έδρα”.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γκοτ, Ρεβυθόπουλος, Ποζατζίδης (71´ Λεωνιδόπουλος), Ουές (60´ Λειρία), Σάαντο, Μποσέτι, Λουκίνας, Νίλι, Μπιανκόνι, Καραγκούνης, Νιαυραδάκης (79´ λ.τ Πουρζιτίδης).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Μένκα, Παπαργυρίου, Μαρκοπουλιώτης, Οικονόμου (65´ λ.τ Αργυρόπουλος), Κρητικός, Πλέγας, Ρόβας (84´ Περέγιο), Ιωαννίδης, Κουκόλης, Σιώπης (81´ λ.τ Παρασκευάς), Χάμοντ.