Sports

Πανδραμαϊκός – Δόξα Δράμας: δεκαεπτά χρόνια μετά

Πέρασαν δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια και μια ακόμη εβδομάδα από το τελευταίο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Δόξας Δράμας και Πανδραμαϊκού.

Ήταν 15 Νοεμβρίου του 2004 όταν έγινε η τελευταία αναμέτρηση των δύο πιο παραδοσιακών αντιπάλων στο ποδόσφαιρο του νομού Δράμας. Άλλωστε σε κάθε περιοχή υπάρχει μια ιστορική παράδοση που βασίζεται σε κάποιο μακρόχρονη αντιπαλότητα, συνήθως ανάμεσα στους πιο ισχυρούς και ιστορικούς πρωταγωνιστές .

Ήταν λοιπόν η “Ολυμπιακή” χρονιά του 2004 και το τελευταίο ντέρμπι από τα παλιά έγινε στον αγωνιστικό χώρο του εθνικού σταδίου της Δράμας. Ένα βροχερό χειμωνιάτικο απόγευμα όπου οι δραμινοί φίλαθλοι το παρακολούθησαν μαζί και ανακατεμένοι, στην κερκίδα του εθνικού σταδίου της Δράμας.

Μονομάχοι στους πάγκους, για το γηπεδούχο Πανδραμαϊκό ο Τάκης Στάμογλου και για τη Δόξα ο Τζόκο Χατζέφσκι. Το παιχνίδι τα είχε όλα, δύο κόκκινες, δύο απώλειες πολύ νωρίς για τους γηπεδούχους, και δύο γκολ για τη Δόξα από τους Ζαχαριέφσκι (44′) και Φαν Εϊκ (50′) που της χάρισαν την νίκη και τελικά την όγδοη θέση στην τελική κατάταξη του δεύτερου όμιλου της τότε Γ’ εθνικής όπου δυστυχώς ο Πανδραμαϊκός δεν κατάφερε να παραμείνει και υποβιβάστηκε στην τότε Δ’ εθνική,

Ένας μεγάλος κύκλος όπως φαίνεται έκανε την πορεία του και την Κυριακή οι δύο πιο παραδοσιακές ομάδες του δραμινού ποδοσφαίρου αναμετρούνται και πάλι.

Ο γηπεδούχος Πανδραμαϊκός του Μπάμπη Καζςπίδη με τη Δόξα του Σπύρου Φιλίππου. Δύο νεαροί ηλικιακά προπονητές με πολλά όνειρα και δυνατότητες βρίσκονται στα τιμόνια των δύο αντιπάλων.

Μια πενταετία στους “κόκκινους ” ο Μπάμπης Καζεπίδης και αφού νωρίτερα έχει περάσει από το μετερίζι της Δόξας παρουσιάζει φέτος την δουλειά του που σαν βασικό στόχο έχει την διεκδίκηση της ανόδου.

Πιο νέος, με αντίστοιχα όνειρα και ελπίδες ο Σπύρος Φιλίππου έχει στις πλάτες το βάρος της βαριάς ασπρόμαυραρης φανέλας που τα ατελείωτα προβλήματα του τελευταίου καιρού την κάνουν ακόμη πιο δύσκολη στη διαχείριση της.

-Ωστόσο, τελικά το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι βγαλμένο από τα …βαθιά της ιστορίας του δραμινού ποδοσφαίρου ή ένα ενδιαφέρον και δυνατό παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής;;;

Ο Μπάμπης Καζεπίδης μιλώντας για το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στη SportDrama.gr θα δώσει το δικό του στίγμα λέγοντας: ” Σίγουρα για τον κόσμο της Δράμας υπάρχει μια άλλη αίγλη. Είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά και το ακούμε από πολλούς. Για την ομάδα μου όμως είναι καθαρά ένα παιχνίδι που θα πω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να το κερδίσουμε. Για να είμαστε κοντά στο μεγάλο φετινό στόχο που είναι η διεκδίκηση της ανόδου. Το ότι απέναντι μας θα είναι η Δόξα είναι ο λόγος να πούμε ότι το παιχνίδι θα έχει πιο μεγάλο βαθμό δυσκολίας”.

Δεν απέχει η γνώμη του Σπύρου Φιλίππου που μιλώντας και αυτός από την πλευρά του στην SportDrama.gr θα τονίσει: ” Όντως για τον κόσμο της Δράμας είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό αφού φέρνει μνήμες από το παρελθόν. Όμως για εμάς που θα παίξουμε την Κυριακή στον πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ξηροποτάμου είναι μια δοκιμασία όπου πρέπει να περισσεύει η διάθεση για τη νίκη. Το πλέον παραδοσιακό που παρουσιάζει το παιχνίδι είναι ότι γίνεται από μόνο πιο αμφίρροπο, πιο κλειστό και πιο δύσκολο και για τους δύο”.

-Που θα κριθεί;;

Το κριτήριο που θα φέρει τη νίκη στο νικητή είναι το ίδιο και για τους δύο προπονητές. “Αφού το ονομάζουν απόλυτο ντέρμπι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που παρουσιάζει πιστεύω ότι θα κριθεί υπέρ αυτού που θα παρουσιάσει περισσότερο πάθος για τη νίκη, καλύτερη αυτοσυγκέντρωση και συμπεριφορά νικητή” πιστεύει ο Μπάμπης Καζεπίδης όπως και ο Σπύρος Φιλίππου που θέλει από τους παίκτες του και αυτός: “Δύναμη αποφασιστικότητα και θέληση για τη νίκη. Είναι ένα ντέρμπι, μια δύσκολη αναμέτρηση με έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο και αν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία δεν μπορείς να διεκδικήσεις νίκη”.

-Στην ανθρώπινη πλευρά του ντέρμπι, στην άκρη των δύο πάγκων δύο νέοι και πρωτίστως αμφότεροι δραμινής γραμμής προπονητές. Καζεπίδης και Φιλίππου σίγουρα δεν φαντάζονταν το σκηνικό που τους προέκυψε στην καριέρα τους. Δεκαεπτά χρόνια μετά το τελευταίο ντέρμπι, οι δύο προπονητές ζώντας στον τόπο τους, ζουν και τις ιδιαιτερότητες που εκπέμπει ένα τέτοιο παιχνίδι και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το πως το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι:

“Δεν νιώθω κάτι το διαφορετικό. Τα ίδια συναισθήματα που προκαλεί ένα οποιοδήποτε ντέρμπι αυτά υπάρχουν. Ίσως θα μπορούσα να προσθέσω το γεγονός ότι έχω τα βιώματα μου στη Δόξα όμως μια ολόκληρη πενταετία να δουλεύω για τον Πανδραμαϊκό μου δημιουργούν ένα άλλο κομμάτι σκέψης και συναισθημάτων” είπε ο Καζεπίδης ενώ ο Φιλίππου θα τονίσει: “Το έχω δηλώσει και άλλες φορές ότι για μένα η επιλογή μου στο τιμόνι της Δόξας είναι τιμή, χαρά και ευτυχία. Δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό το όνομα του αντιπάλου. Έχω μάθει να σέβομαι κάθε αντίπαλο αλλά σαν προπονητής της Δόξας θέλω τη νίκη για την ομάδα μου”.

Τα αγωνιστικά

Ενόψει της αναμέτρησης οι δύο αντίπαλοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους. Στους γηπεδούχους ο Καζεπίδης σχολιάζει πως “Είμαστε έτοιμοι και χωρίς απουσίες. Μοναδικό ανοιχτό θέμα η συμμετοχή του τερματοφύλακα μας Κώστα Κουγιουμτζή που αντιμετώπισε μια εξάρθρωση στο δάκτυλο και θα το δούμε μέχρι την τελευταία ώρα” ενώ στη Δόξα ο Φιλίππου τονίζει: “Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Μοναδικό πρόβλημα η περίπτωση του Στάικου που δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας, αλλά έχουμε τις λύσεις μας”.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Τσιάρας – sportdrama.gr

Πηγή: mikriliga.com

Φωτό: proinos-typos.gr