Κοινωνία

Παραίτηση Εφραιμίδη και ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη Μαμσάκου – Νέο πλήγμα για τον νυν Δήμαρχο Δράμας

Την παραίτηση του από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας και την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” υπέβαλε ο Γιάννης Εφραιμίδης.

Η απόφαση του, η οποία – κατά δήλωση του –  ήταν απόρροια λόγων αρχής και υπαγορευμένη από την ηθική και τις αξίες που πρεσβεύει, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον υποψήφιο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκο και την παράταξη του.

Ο κ. Εφραιμίδης, ο οποίος δεν διευκρινίζει σαφώς τους πραγματικούς λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, ξεκαθαρίζει ότι δεν εγκαταλείπει τον αυτοδιοικητικό στίβο αλλά συνεχίζει, προφανώς από άλλο μετερίζι ή παράταξη.

Εξάλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα συζητείται έντονα, η ένταξη του σε ψηφοδέλτιο άλλης παράταξης που διεκδικεί την διοίκηση του Δήμου Δράμας.

Ο κ. Εφραιμίδης εντάσσεται πλέον στον μακρύ κατάλογο των πρώην συνεργατών του κ. Μαμσάκου και στελεχών της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» που έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς από το πλευρό του νυν Δημάρχου Δράμας στην προεκλογική μάχη, επιλέγοντας είτε άλλον αυτοδιοικητικό χώρο είτε άλλο πολιτικό στίβο.

Η αποδυνάμωση της παράταξης Μαμσάκου από πρώην στελέχη του, που στις προηγούμενες εκλογές, συνεισέφεραν σημαντικά στην εκλογή της παράταξης στην διοίκηση του δήμου, θεωρείται απόρροια της συμπεριφοράς του νυν δημάρχου απέναντι στα στελέχη του και χαρακτηρίζεται ως προσωπική αποτυχία του κ. Μαμσάκου στην εκπλήρωση του ρόλου του, να «ενώσει», από την επιτελική θέση του Δημάρχου.

Η δήλωση Εφραιμίδη

Παραιτήθηκα σήμερα 14-06-2023 και 6 ολόκληρους μήνες πριν λήξει η θητεία μου, από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας για λόγους αρχής.

Ταυτόχρονα ανεξαρτητοποιήθηκα όπως μου υπαγόρευσε η ηθική, οι αρχές και οι αξίες μου, από την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” και συνεχίζω ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συνεργάτες μου στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Χάρη στο φιλότιμο, στο μεράκι και στον καθημερινό κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από πλευράς διοίκησης του Δήμου σε κορυφαίο επίπεδο, επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα και έγιναν ουσιαστικά βήματα για να είναι η Δράμα μια πόλη καθαρή.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον επόμενο που θα αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα, ελπίζοντας να τύχει ουσιαστικότερης εμού στήριξης.

Βρίσκομαι στη διάθεσή του για ό,τι χρειαστεί, όπως επιβάλλει ο ρόλος, αλλά κυρίως η προσωπική στάση ευθύνης και προσφοράς που χαρακτηρίζει τον έως τώρα δημόσιο βίο μου.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να προσφέρω όσα μπορώ, όσο μου το επιτρέπουν, από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου ως το τέλος της θητείας μας, όπως επιβάλλει η στήριξη των συμπολιτών μας και ευελπιστώ η στήριξη αυτή προς το πρόσωπό μου να ανανεωθεί και στο μέλλον.

Μετά τιμής

Εφραιμίδης Ιωάννης