Χωρίς κατηγορία

Παραπολιτικά … και άλλα

Κατοστάευρο για τα …σταυρουδάκια

«Χαράς ευαγγέλια» για τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που φέτος το καλοκαίρι οργανώνουν πανηγύρια και εκδηλώσεις.

Οι υποψήφιοι στις εκλογές έχουν οργώσει τα χωριά και την πόλη. Δεν αφήνουν χορό για χορό και παράλληλα θέλοντας να δείξουν και το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό, δεν φείδονται  οικονομικής βοήθειας.

«Να ‘χε κάθε Οκτώβρη εκλογές, τι καλά θα ήταν» έλεγε ο πρόεδρος ενός πολιτιστικού συλλόγου της Δράμας και σημείωνε με νόημα: ακόμη και ο τάδε υποψήφιος που ξέρουμε ότι έχει καβούρια στην τσέπη, έδωσε ένα κατοστάευρο για το σύλλογο, στην εκδήλωση μας.

Θα το ‘κλαψε αργότερα στο σπίτι αλλά ας όψονται οι εκλογές και τα … σταυρουδάκια.

 Σιγά τα ωά!

«Σιγά τα ωά! – Θα μαραζώσω απ’ τον καημό μου» έλεγε γνωστός Πασόκος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να θέσει εκτός οργάνων του κόμματος, τα στελέχη που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές με παρατάξεις που έχουν το χρίσμα άλλων κομμάτων.

 Δύο ακόμη Δραμινοί στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Όπως και να το δούμε είναι θετικό στοιχείο για τη Δράμα, η κάθοδος του Δαμιανού Καγγελίδη και του Στέργιου Ηλιόπουλου στις περιφερειακές εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμών.

Ανεξάρτητα από τα χρίσματα και τις στηρίξεις, αποτελεί τιμή για το νομό η επιλογή δύο δραμινών στις θέσεις επικεφαλής συνδυασμών.

Εξάλλου όπως και να έρθουν τα αποτελέσματα, θα εκλεγούν και οι δύο, αν οι παρατάξεις τους περάσουν το μέτρο που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Στο νέο περιφερειακό συμβούλιο λοιπόν, θα έχουμε τους 7 συμβούλους που ούτως ή άλλως εκλέγονται από την περιφερειακή ενότητα της Δράμας και άλλους δύο, Δραμινούς στην καταγωγή.

Νερό στον μύλο άλλου υποψηφίου

Βέβαια δεν είναι λίγοι, αυτοί που ισχυρίζονται – και από τους δύο χώρους – ότι μια σύμπραξη των δύο παρατάξεων, θα έφερνε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο της περιφέρειας μας.

Και πως τώρα, αυτό που θα καταφέρουν τελικά και οι δύο, είναι να ρίξουν νερό στον μύλο ενός υποψηφίου που θα περάσει στην 2η Κυριακή.

Σιγή ιχθύος για την Μποδούρογλου

Όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν στην παράταξη Μαμσάκου, η αποχώρηση της κας Μποδούρογλου και η συμμετοχή της, ως υποψήφιας στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό Μέτιου ήταν πλήγμα στο prestige του νυν Δημάρχου Δράμας.

Δεν είναι άνευ σημασίας και χωρίς επιπτώσεις, μια τέτοια εξέλιξη!

Μη ξεχνάμε ότι ο κ. Μαμσάκος είχε «ποντάρει» πολλά στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Την παρουσίασε επισήμως και μάλιστα με ξεχωριστό τρόπο, προκαλώντας την δυσαρέσκεια αρκετών υποψηφίων του ενώ έκανε για αρκετό καιρό επικοινωνιακό «παιχνίδι» με το όνομα της.

Τώρα … σιγή ιχθύος.

Σαν να μην έγινε τίποτε.

Ο Χαρακίδης και η δεύτερη Κυριακή

Ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας που πήρε επισήμως θέση για το τι θα κάνει την δεύτερη Κυριακή, αν δεν περάσει η παράταξη του, είναι ο Κυριάκος Χαρακίδης.

«Θα ψηφίσω – προφανώς εννοούσε τον εαυτό του αλλά όπως και να το κάνουμε η θέση του επηρεάζει τους ψηφοφόρους του – όποια παράταξη είναι απέναντι στην νυν δημοτική αρχή του Μαμσάκου»

Οι υπόλοιποι τι θα πράξουν;

Θα αποφασίσουν ανάλογα με τους δύο τελικούς μονομάχους ή δεν θα πάρουν θέση καμιά;

Δεν είναι κακό πάντως να το ξεκαθαρίσουν από τώρα.

Και ένα σποτ για το … παζάρι

Καλά τα προεκλογικά σποτ και βίντεο για τα τεράστια έργα και τα μεγαλεπήβολα οράματα για τη φουκαριάρα τη Δράμα αλλά υπάρχουν και ανοιχτά θέματα που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις.

Το παζάρι της Δράμας είναι κομμένο στα δύο, εδώ και χρόνια, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μεταφορά και τη λειτουργία του στην ανάπλαση.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για την πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που ακολουθείται ενώ οι καταναλωτές αναρωτιούνται πότε θα γίνουν αυτές οι πολυσυζητημένες υποδομές στο νέο χώρο και πότε θα παρθούν τα μέτρα για να μην ταλαιπωρούνται.

Αυτά δεν γίνονται με αυτόματο πιλότο και σίγουρα δεν πρέπει να επηρεάζονται από τις εκλογές

Και ένα σποτ για το … παζάρι δεν θα ‘ταν άσχημο.

Ο παπαγάλος … υποψήφιος