Συνεντεύξεις

Περικλής Κωφίδης: Δεν θα πληρώσουμε τη συνδρομή κανενός μέλους προκειμένου να εξαγοράσουμε την ψήφο του

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα alpha-news.gr παραχώρησε το στέλεχος της Ν.Δ. και υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Περικλής Κωφίδης όσον αφορά την υποψηφιότητα του.

Ο κ. Κωφίδης απαντά στις ερωτήσεις και καταθέτει τις θέσεις και τις απόψεις του σε θέματα που άπτονται του κομματικού και πολιτικού συστήματος.

 ΕΡ. Είστε από τα πιο γνωστά και πεπειραμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με γνώση της τοπικής πολιτικής πραγματικότητας. Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε, τόσο εσείς προσωπικά όσο και η πολιτική σας ομάδα, (στην περίπτωση που εκλεγείτε στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές) να διεκδικήσετε από την σημερινή κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων της Δράμας;

ΑΠ. Κατ’ αρχάς είναι χαρά και τιμή για μένα, το ενδιαφέρον σας να φιλοξενήσετε στην ιστοσελίδα σας, τις αρχές και θέσεις μου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, στις οποίες θα διεκδικήσω τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ, όπως ήδη έχω ανακοινώσει.

Στη ζωή μου έχω μάθει να εργάζομαι, να αγωνίζομαι να διεκδικώ και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση, για την υπεράσπιση κάθε υγιούς και δίκαιου αιτήματος,  με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μου.  Δεν υπολόγισα ποτέ το κόστος και πιστέψτε με, κάποιες φορές ήταν επιζήμιο για μένα. Έχω μάθει να λέω «ΟΧΙ», και να υπερασπίζομαι το ορθό και δίκαιο. Δεν υπήρξα ποτέ συστημικός και δεν πρόκειται να γίνω!

Δεν υπήρξα ποτέ συστημικός και δεν πρόκειται να γίνω!

Βάσει λοιπόν των αρχών και πεποιθήσεων μου, το δυναμικό του χαραχτήρα μου, αλλά και τη διάθεση που έχω για προσφορά, μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα στηρίξω, με κάθε τρόπο, εάν ο κόσμος με εμπιστευτεί, την ικανοποίηση των αιτημάτων  του, μέσα από το θεσμικό ρόλο της ΔΕΕΠ αλλά και προσωπικά.

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, να επισημάνω ότι, ο ρόλος της ΔΕΕΠ είναι να προωθεί προς την κεντρική εξουσία τα προβλήματα της περιοχής και να στηρίζει τις δράσεις των βουλευτών και δημάρχων του νομού για την υλοποίηση των αιτημάτων τους. Σε καμιά περίπτωση δεν τους υποκαθιστά και βεβαίως δεν τους παραγκωνίζει. Οι ρόλοι είναι διακριτοί και έτσι πρέπει να παραμείνουν.

ΕΡ. Ποιά εκτιμάτε ότι είναι τα στοιχεία τα οποία διαφοροποιούν την δική σας υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. από τις άλλες υποψηφιότητες;

ΑΠ. Κάθε υποψηφιότητα είναι σεβαστή και στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, εύχομαι κάθε επιτυχία σε όποιους ή όποιον τελικώς διεκδικήσει τη ΔΕΕΠ Δράμας.

Θα μπορούσα να σας απαριθμήσω πολλούς λόγους, για τους οποίους η δική μου υποψηφιότητα είναι η πλέον σοβαρή και αποτελεσματική, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει κάτι στον τρόπο διοίκησης της ΔΕΕΠ.  Δεν είναι άγνωστη σε κανένα η αδράνεια και η απραξία που επικρατεί επί σειρά αιτών στο χώρο αυτό.

Δεν πρόκειται να πληρώσουμε τη συνδρομή κανενός μέλος προκειμένου να εξαγοράσουμε την ψήφο του

Στις «θέσεις και απόψεις μου», που δημοσιοποίησα  πρόσφατα, αναφέρομαι στους τρόπους με τους οποίους σκοπεύω να διοικήσω τη ΔΕΕΠ, με στόχο την αναβάθμισή της.

Ξεκάθαρα, με πλήρη διαφάνεια, έχω δημοσιοποιήσει τις θέσεις μου οι οποίες πιστοποιούν τη διαφορετικότητα της σκέψης και δράσης μου, έναντι άλλων ενδιαφερομένων. Ένα μόνο θα σας πω, τόσο εγώ όσο και όσοι θα συμμετέχουν στο δικό μου συνδυασμό, δεν πρόκειται να πληρώσουμε τη συνδρομή κανενός μέλος προκειμένου να εξαγοράσουμε την ψήφο του. Όποιος θέλει να είναι μέλος της Ν.Δ. μπορεί να πληρώσει και τα 12 ευρώ υπέρ του κόμματος και ως κύριος της ψήφου του να επιλέξει τον πλέον κατάλληλο για την εκπροσώπηση του.

Τολμώ να μιλώ για ενότητα, γιατί την πιστεύω

ΕΡ. Έχετε μιλήσει αρκετές φορές για την ενότητα στον κομματικό σας χώρο, η οποία ακόμη και σήμερα αποτελεί ζητούμενο για την τοπική Ν.Δ. Εσείς μπορείτε να την διασφαλίσετε με την στάση και τις επιλογές σας; Με ποιο τρόπο;

ΑΠ. Βασικός στόχος της υποψηφιότητας μου είναι η ενότητα του χώρου της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο. Η ενότητα που θα φέρει και τη δεύτερη έδρα στο κόμμα της Ν.Δ .στο Νομό. Είναι εφικτό, αρκεί όλοι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να αφήσουμε πίσω το «διαίρει και βασίλευε».

Όταν αφήσουμε πίσω το «εγώ» και δουλέψουμε όλοι μαζί για το «εμείς» και αυτό δεν αφορά τον απλό ψηφοφόρο μόνο, αλλά και όλα τα εκλεγμένα στελέχη και φορείς, τότε ναι μπορούμε να αισιοδοξούμε.

Προσωπικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι επιθυμώ την συνεργασία όλων των φορέων, την ενότητα του χώρου, γιατί απλούστατα ενωμένοι μπορούμε περισσότερα και καλύτερα.

Τολμώ να μιλώ για ενότητα, γιατί την πιστεύω, αλλά και γιατί μπορώ να την υπηρετήσω με γνώμονα την ευρεία αποδοχή που εισπράττω από υψηλόβαθμα εκλεγμένα στελέχη έως και τον απλό ψηφοφόρο. Η αποδοχή αυτή οφείλω να πω ότι με γεμίζει με επιπρόσθετη ευθύνη.

Βασική αρχή μου, η απαλοιφή της παλαιοκομματικής αντίληψης περί κομματικού μηχανισμού

ΕΡ. Ποια η σχέση σας με τον τοπικό κομματικό μηχανισμό και πως σκέφτεστε να λειτουργήσετε κατά την προεκλογική περίοδο;

ΑΠ.Η σχέση μου είναι άριστη με όλους. Δεν υπάρχουν στεγανά στη συνεργασία μου. Τολμώ και μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο και να επικοινωνήσω με όλους. Ο καθένας έχει κάνει τη δική του διαδρομή, κάτι έχει αφήσει στον τόπο και προσωπικά ουδέποτε ήμουν μηδενιστής. Υπάρχουν βεβαίως και κάποια στελέχη τα οποία για τους δικούς τους λόγους, δεν καλοβλέπουν την κάθοδο μου στις εκλογές και προσπαθούν να τη διαβάλλουν κατηγορώντας με δικαίως και αδίκως. Το προσπερνώ στο όνομα της ενότητας την οποία και θα υπηρετήσω με κάθε κόστος.

Βασική αρχή μου την οποία και θα δείτε να γίνεται πράξη, εάν εκλεγώ, είναι απαλοιφή της παλαιοκομματικής αντίληψης περί κομματικού μηχανισμού.

Η ΔΕΕΠ ανήκει σε όλους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και στηρίξει την προσπάθεια κάθε υποψηφίου βουλευτή ή δημάρχου που κατεβαίνει κάτω από την ομπρέλα της και δεν πρόκειται να είναι κάτω από τη σκέπη κανενός, άρα και ελεγχόμενη από κανέναν. Οι προκλήσεις της νέας εποχής που ξημέρωσε για όλο τον πλανήτη μας, απαιτεί νέες πρακτικές και πολιτικές και όχι βολεμένους και καρεκλάτους…

Η ΔΕΕΠ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανδρός

ΕΡ. Κομματικοί παράγοντες από διάφορους χώρους, εκτιμούν ότι οι τοπικές κομματικές οργανώσεις έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δεν τους δίνεται πλέον η δυνατότητα καμίας πολιτικής παρέμβασης και προσφοράς στον τόπο. Εσείς τι λέτε;

ΑΠ. Την άποψη αυτή δεν τη συμμερίζομαι. Οι τοπικές κομματικές Οργανώσεις δεν έχουν κάνει τον κύκλο τους και φυσικά έχουν τη δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης. Είναι η φωνή του κόσμου και αυτή δεν μπορεί κανείς να τη στερήσει ή να την περιορίσει.

Εάν επικρατεί αυτή η αντίληψη είναι από το λανθασμένο τρόπο άσκησης της διοίκησης από ορισμένα στελέχη του χώρου.

Εδώ μου δίνεται την ευκαιρία να πω ότι η ΔΕΕΠ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανδρός. Υπάρχει διοίκηση και οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν θα πρέπει να έχουν ρόλους και να είναι ενεργοί πολιτικά.

Επειδή επικοινωνώ με πολλές κομματικές οργανώσεις του χώρου μας ανά την Ελλάδα γνωρίζω πολύ καλά πόσο κάποιες εργάζονται ορθά για το κόμμα και την κοινωνία σε αντίθεση με κάποιες άλλες που μοιάζουν με απλά με «συλλόγους σφραγίδες».

Είναι ευθύνη του εκάστοτε προέδρου και της διοίκησης του, το τι θα παρουσιάσει στον κόσμο. Κι αυτό φυσικά πηγάζει από το τι ο ίδιος προσδοκά από την ενασχόλησή του αυτή…

ΕΡ. Στην περίπτωση που εκλεγείτε, με ποιον τρόπο θα συνεργαστείτε με εκπροσώπους φορέων, κομμάτων και αυτοδιοίκησης, στη Δράμα;

ΑΠ. Ήμουν παρών όπου το κόμμα ζήτησε τη βοήθεια μου.  Δεν ζήτησα ποτέ ανταλλάγματα. Έδωσα έντιμα τον αγώνα μου, ως απλός «στρατιώτης». Εκτιμώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ηγηθώ μιας προσπάθειας. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, μπορούμε με σθένος και αποφασιστικότητα, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Τη συνεργασία μου με εκπροσώπους φορέων, κομμάτων και αυτοδιοικητικών, τη θεωρώ και δεδομένη και εύκολη υπόθεση για μένα.

Είμαι όπως είπατε και εσείς στην αρχή, γνωστός και πεπειραμένος, με γνώση της πολιτικής πραγματικότητας. Αυτό είναι ένα «όπλο» για μένα.

Και σήμερα που δεν έχω κάποιο θεσμικό ρόλο, συνεργάζομαι άψογα με όλους, και όχι μόνο με Νεοδημοκράτες. Χαίρω της εκτίμησης των ανθρώπων με ανοιχτά μυαλά και ανοιχτούς ορίζοντες.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είσαι, εκ των πραγμάτων, απέναντι από κάποιον άλλο. Μετά τις εκλογές όμως εκπροσωπείς όλους τους Δραμινούς. Προσπαθείς μέσω του δικού σου πολιτικού χώρου να πετύχεις πράγματα που θα ωφελήσουν όλους τους συμπολίτες σου και όχι μόνον τους αρεστούς προς εσένα.

Αυτές οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις έχουν πεθάνει. Αν θέλεις να βοηθήσεις  θα το κάνεις. Από εκεί και πέρα το τι θα πράξει αυτός που ωφελήθηκε, στις εκλογές, είναι δική του υπόθεση.

Σας ευχαριστώ πολύ

Σας παραθέτω τις αρχές και θέσεις της υποψηφιότητας μου προς δική σας χρήση

 

ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ

 

Αγαπητοί μου φίλοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας γνωστοποιήσω τις θέσεις και τις απόψεις μου, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύω να διοικήσω τη ΔΕΕΠ Δράμας, την προεδρία της οποίας θα διεκδικήσω στις εσωκομματικές διεργασίες, σε χρόνο που το κόμμα τις ανακοινώσει.

Ως υπέρμαχος των καθαρών λόγων και έργων κάνω γνωστές τις απόψεις μου, γιατί εκτιμώ πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ πρέπει να τις γνωρίζουν, αλλά και όλοι όσοι θα συνταχθούν με την προσπάθεια μου, θα πρέπει να συμμερίζονται και να υπερασπίζονται τις αρχές και θέσεις μου.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΔΡΑΜΑΣ

Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργήσω με εξωστρέφεια και ενωτικό πνεύμα, υπερβαίνοντας κάθε αντιπαλότητα, με στόχο την ενότητα του χώρου.

Οι πόρτες της ΔΕΕΠ, θα είναι πάντα ανοιχτές προς σε όλους τους πολίτες, γιατί πιστεύω πως το κόμμα πρέπει και οφείλει να είναι πάντα ανοιχτό στην κοινωνία.

Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους οικονομικής διαφάνειας, με λογοδοσία σε τακτά χρονικά διαστήματα, προς τα μέλη της.

Θα μεριμνήσω για την ορθή λειτουργία της ΔΕΕΠ, έχοντας ανοιχτό σε καθημερινή βάση του γραφείου της, θα δημιουργηθεί γραφείο τύπου,  το οποίο θα κάνει γνωστές στο ευρύ κοινό της θέσεις του κόμματος σε όλους τους τομείς.

Θα ξαναδημιουργηθεί το τμήμα γυναικών της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα και θα στηριχθεί ποικιλοτρόπως για να αναλάβει δράσεις, προβάλλοντας πέρα από το πολιτικό γίγνεσθαι, το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, ενισχύοντας παράλληλα τη συμμετοχή των γυναικών στον πολιτικό στίβο.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΔΡΑΜΑΣ

Η ΔΕΕΠ Δράμας, οφείλει να παράγει πολιτικό λόγο και να παρεμβαίνει σε καίρια θέματα επικαιρότητας, που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ο τρόπος παρέμβασης της θα αποφασίζεται ανάλογα με τις περιστάσεις και με συλλογική απόφαση των μελών της.

Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα προωθεί στην Κεντρική Διοίκηση κάθε ζήτημα που θέτουν στελέχη, φορείς, κοινωνικοί εταίροι και παραγωγικοί συνεταιρισμοί, συνδράμοντας στην υποστήριξη των ενεργειών και των πρωτοβουλιών τους, που  αφορούν τοπικά ζητήματα και τομείς δράσεις τους.

Θα παρεμβαίνει στη κοινωνία διοργανώνοντας εκδηλώσεις (ημερίδες-συζητήσεις- ομιλίες), με θέματα όχι απαραίτητα κομματικά ή πολιτικά, αλλά τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Θα οργανώνονται δράσεις φιλανθρωπικού χαραχτήρα και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις ΔΗΜΤΟ του Νομού.

Ως κομματική οργάνωση, η ΔΕΕΠ Δράμας οφείλει να έχει ευαίσθητα αντανακλαστικά, που θα τη φέρουν εγγύτερα στην κοινωνία και τους πολίτες.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ

Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργεί σε συνέργεια με τις ΔΗΜΤΟ του νομού. Θα συνεδριάζει στις έδρες των τοπικών ΔΗΜΤΟ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή και συνέργεια.

Ο λόγος τους, τα αιτήματα τους, θα ενισχύονται και θα στηρίζονται, προκειμένου να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θα αξιοποιηθούν τα περιφερειακά στελέχη, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, για να έχουν ενεργό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες τους.

Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, με θεματικές αρμοδιότητες, που θα επεξεργάζονται τα εκάστοτε θέματα και θα τα παρουσιάζουν στον Πρόεδρο και στα μέλη της ΔΕΕΠ Δράμας.

Θα υπάρξει πλήρης σεβασμός στην λειτουργική αυτοτέλεια της ΟΝΝΕΔ.  Ωστόσο, θα επιδιωχθεί συνεργασία μαζί της, αναδεικνύοντας το σημαντικό της ρόλο. Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα υποστηρίζει οργανωτικά τις δράσεις της ΟΝΝΕΔ, όπου και όποτε της ζητηθεί.

 

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας, θα μεριμνήσω ώστε όλα τα μέλη να εργάζονται συλλογικά,  για την ανάδειξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας, της επανεκλογή της στις επόμενες εκλογές με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα δώσω έντιμα τον αγώνα μου για το κόμμα που υπηρέτησα μια ολόκληρη ζωή, από όποια θέση κι αν μου ζητήθηκε, γιατί κάθε προσπάθεια μου έχει έναν μόνο στόχο: «Ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τους νέους μας, χωρίς ιδιοτέλεια και δεύτερες σκέψεις».

Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, αλλά και αποφασιστικότητας, για την υλοποίηση όλων όσων εκτιμώ ότι θα φέρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι απευθύνομαι στη βάση του κόμματος. Δεν υπήρξα ποτέ συστηματικό στέλεχος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θέλω η ΔΕΕΠ Δράμας να αποκτήσει μια ελεύθερη ανεξάρτητη φωνή, που θα στηρίζει το κυβερνητικό έργο, θα προωθεί στην Αθήνα τα αιτήματα των Δραμινών και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός βουλευτή.

Αντίθετα θα στηρίζει το έργο του κάθε εκλεγμένου βουλευτή, ενώ θα δώσει τον αγώνα της ώστε να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει ξανά, δύο βουλευτές στη Δράμα.

Αγαπητοί μου φίλοι, όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και περισσότερα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε ρότα, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να δούμε τον κόσμο στα μάτια.

Με γνωρίζεται όλοι σας, χρόνια τώρα, και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που διστάζουν ή φοβούνται να πουν δημόσια την άποψη τους, ακόμη κι αν αυτή πειράζει πολλούς.

Γνωρίζετε επίσης ότι δεν προδίδω ανθρώπους, αλλά και δεν συμβιβάζομαι με όσους δεν δέχονται την αλήθεια, γιατί η αλήθεια αντέχει στο φως!

Ζητώ τη στήριξη σας, στο νέο αυτό εγχείρημα που κάνω και σας υπόσχομαι ότι δεν θα παρεκκλίνω από τις αρχές και τις αξίες μου.

Σας θέλω δίπλα μου στον αγώνα αυτό και είμαι εδώ για να ακούσω τις δικές σας θέσεις και απόψεις γιατί η ΔΕΕΠ Δράμας δεν επιτρέπεται να είναι υπόθεση ενός ανδρός.

Στον αγώνα αυτό θα πορευτούμε μαζί, όπως μαζί θα είμαστε και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας. Ο καθένας από το πόστο που θα αναλάβει, τον χώρο ευθύνης του.

Είμαι εδώ για να συνθέσω και όχι να διαιρέσω. Επιθυμώ την ανανέωση της ΔΕΕΠ, χωρίς αυτό να σημαίνει τον αποκλεισμό παλαιών στελεχών που αποδεδειγμένα πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία.

Είμαι εδώ για να απλώσω χέρι φιλίας και συνεργασίας σε όποιον το επιθυμεί. Οι προσωπικές φιλοδοξίες, σ’ ένα βαθμό, μπορεί να είναι και θεμιτές.  Το κοινό συμφέρον όμως, είναι πάνω από κάθε προσωπική διεκδίκηση. Είναι απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση όλων μας!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Περικλής Κωφίδης

Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΕΕΠ Δράμας