Life

Ποια καραντίνα; Ξεχύθηκαν στα σούπερ μάρκετ οι Δραμινοί

Η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της πόλης σήμερα το πρωί, θύμιζε περισσότερο παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παρά ένα βροχερό Σάββατο του Δεκέμβρη, εν μέσω καραντίνας.

Σε μία πόλη, που τα «χτυπήματα» του κορονοϊου είναι ισχυρότερα από κάθε άλλη περιοχή της χώρας, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση από την πλευρά των πολιτών όσον αφορά την τήρηση των μέτρων και της καραντίνας  και πιο ουσιαστική προσέγγιση της σοβαρότητας της κατάστασης από την πλευρά των ελεγκτικών μηχανισμών και υπηρεσιών.

Χιλιάδες Δραμινοί κατέκλισαν τα σούπερ μάρκετ για αγορές, αψηφώντας τις οδηγίες αλλά και παρακλήσεις των ειδικών επιστημόνων για αποφυγή άσκοπων και άνευ ουσιαστικού λόγου, μετακινήσεων.

Ήταν τόσο μεγάλο το «κύμα εξόδου» των Δραμινών στα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, που πολλοί χρήστες του διαδικτύου(και μάλιστα αρκετοί εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και αυτοδιοίκησης) που με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμάτισαν την συμπεριφορά αυτή των συμπολιτών μας.

Στέφανος Γεωργιάδης: Θλίψη και μόνο θλίψη – τίποτε δεν είναι τυχαίο

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Στέφανου Γεωργιάδη:

«Τα εμπορικά καταστήματα κλειστά.

Πληρώνουν το τίμημα της αναισθησίας όσων δεν σεβάστηκαν τα μέτρα.

Στα σούπερ μάρκετ σήμερα με αυτό που συμβαίνει  διασφαλίσαμε την καραντίνα για τους επόμενους μήνες. Ευπαθείς ομάδες σε ουρές στο ψιλόβροχο, οικογένεια που πήγε ομαδικά για ψώνια, αμφισβητίες που σχολιάζουν ότι όλα είναι στημένα.

Και όλα αυτά στον μισό χώρο των σούπερ.

Ελεγκτικό μηχανισμό στα πάρκινγκ δεν είδαμε.

Και φυσικά στην πόλη αυτή όλα πάνε καλά …. Αφού πρώτα έφυγαν  για τον παράδεισο πάνω από 100 συμπολίτες μας.

Θλίψη και μόνο θλίψη, τίποτε δεν είναι τυχαίο».