Life

Ποιοι είναι οι μισθοί δημάρχων, αντιδημάρχων, αντιπεριφερειαρχών

Ανάλογα του πληθυσμού του κάθε δήμου, κυμαίνονται τα ποσά με τα οποία αμείβονται οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, αμείβονται με 4.275 ευρώ, ενώ οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό από 20.000-100.000, όπως ο Δήμος Δράμας, αμείβονται με 3.420 ευρώ.

Οι Δήμοι Δοξάτου, Προσοτσάνης, Νευροκοπίου, Παρανεστίου εντάσσονται στην κατηγορία των Δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μισθούς δημάρχων, αντιδημάρχων και πρόεδρων δημοτικών συμβουλίων.

Ίδιο ποσό με τους δημάρχους των μεγαλουπόλεων λαμβάνουν και οι περιφερειάρχες, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες παίρνουν το ποσό των 3.206 ευρώ.

Η λήψη της αντιμισθίας δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, εφόσον οι δήμαρχοι, οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων και οι συμπαραστάτες του δημότη και της επιχείρησης έχουν τη δυνατότητα, με σχετική αίτησή τους προς την οικονομική υπηρεσία του δήμου, να την αρνηθούν ή να την παραχωρήσουν για οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό.

Οι νέες αρχές θα πιάσουν επίσημα δουλειά από την πρώτη Ιανουαρίου 2024 και η πενταετής θητεία τους θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.