Πολιτική

Πολυπληθής η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας με καλεσμένη την Ε. Αχτσιόγλου

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχισσα Οικονομικών της ΚΟ, Εφη Αχτσιόγλου.
Η πρώην Υπουργός Εργασίας, στις 6.30 το απόγευμα ανέλυσε, στο πλαίσιο ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ, τις έξι εθνικές προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις οποίες παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ.
Στο πάνελ της πολιτικής εκδήλωσης μαζί με την κα Αχτσιόγλου ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Δημήτρης Καρβούνης

Η κα Αχτσιόγλου εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στην ομιλία της στα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εστίασε  στις υποκλοπές και την ακρίβεια που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία.

Καταλόγισε  τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί και σημείωσε ότι η  πολιτική ζωή του τόπου, έχει εισέλθει σε μια εξαιρετικά σκοτεινή περίοδο, με σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για εξυπηρέτηση των ολιγοπωλιακών συμφερόντων με την συνειδητή τους επιλογή να μην παρεμβαίνουν στην αγορά ενέργειας.

Με αποτέλεσμα την γιγάντωση του φαινομένου της αισχροκέρδειας συγκεκριμένων εταιριών και την δημιουργία ενός κύματος ακρίβειας που μαστίζει του Έλληνες πολίτες.

Η κα Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στην ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελληνική αγορά όσο αναφορά τα δάνεια και τους πλειστηριασμούς λόγω της σκόπιμης στάσης της κυβέρνησης να μην δίνει λύσεις στο πρόβλημα, μέσα από την λήψη συγκεκριμένων μέτρων και ρυθμίσεων που θα ανακουφίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά και θα αποτρέπουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης από τις τράπεζες και τα funds, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται σημαντικό τμήμα των δανείων.