Ενδιαφέροντα

Πουρναρόδασος “Κουρί” Πετρούσας: Ένας πανέμορφος αλλά εγκαταλελειμμένος χώρος(φωτο)

Ένας από τους ωραιότερους χώρους αναψυχής στο νομό Δράμας βρίσκεται λίγο έξω από την Πετρούσα, κάποιες δεκάδες μέτρα μακριά από το γνωστό φαράγγι.

Το “Κουρί” ή κατ’ άλλους η “Κουρή” είναι ένα από τα λίγα δάση από δενδρώδη πουρνάρια στη χώρα μας και σίγουρα μια μοναδική τοποθεσία στη Δράμα.

Διαμορφωμένος  ως  χώρος αναψυχής, από την εποχή που η Πετρούσα ήταν κοινότητα, σήμερα, διατηρεί αναλλοίωτη την φυσική του ομορφιά, αλλά  χρειάζεται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Στον χώρο υπάρχουν κιόσκια, ψησταριές, πέτρινες βρύσες, ξύλινα παγκάκια και τραπέζια για τους επισκέπτες, παιδική χαρά. Δυστυχώς η φθορά του χρόνου και η αδιαφορία των υπευθύνων έχουν αφήσει τα σημάδια τους!!!

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις στον χώρο με στόχο την αισθητική του αναβάθμιση και την αύξηση της επισκεψιμότητας του, είναι εξαιρετικά λίγα και σίγουρα ελάχιστα μπρος στο κάλλος της περιοχής.

Αν γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στον χώρο,  – “πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση” , όπως σημειώνουν οι κάτοικοι του χωριού – μπορεί το “κουρί”  μαζί με το πέτρινο θέατρο στο φαράγγι, την πέτρινη γέφυρα του χωριού και το παρεκκλήσι του Αγίου Πνεύματος  να συνθέσουν μια αξιόλογη  πρόταση σε κάθε επισκέπτη της Πετρούσας, για μια σύντομη αλλά πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Άρης Γκέρτας