Χωρίς κατηγορία

Προσοτσάνη: Διαβουλεύσεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Οκτώβρη

Σε εξέλιξη είναι στην Προσοτσάνη, διαβουλεύσεις με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, των παρατάξεων που ηγούνται ο Μιχάλης Ηλιάδης και ο Γιάννης Τσαουσίδης.

Οι δύο άνδρες έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι στον Δήμο Προσοτσάνης και ήδη έχουν ξεκινήσει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους και την ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων, μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το θέμα της κοινής καθόδου τους, απέναντι στον νυν Δήμαρχο Θόδωρο Αθανασιάδη, φαίνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει περάσει πλέον από το επίπεδο του προβληματισμού και των άτυπων συζητήσεων, στο επίπεδο των οργανωμένων επαφών μεταξύ των δύο παρατάξεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα επίκειται συνάντηση μεταξύ των δύο υποψηφίων Δημάρχων και στελεχών των παρατάξεων τους, με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό.

Μερίδα των στελεχών τους «βλέπει» θετικά το ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις εκλογές και θεωρεί ότι είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί, η εκ των πραγμάτων ισχυρή υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Προσοτσάνης.

Οι διαφωνίες και οι ενστάσεις εστιάζονται στο πρόσωπο του ανδρός που θα ηγηθεί του κοινού ψηφοδελτίου και θα είναι ο Υποψήφιος Δήμαρχος, απέναντι στον Θόδωρο Αθανασιάδη.

Βέβαια, υπάρχουν στελέχη των παρατάξεων τους, που θεωρούν ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία, θα ήταν καλύτερο να κατέλθουν οι δύο παρατάξεις αυτόνομες, προκειμένου να ανακόψουν την εκλογή του Θόδωρου Αθανασιάδη από την πρώτη Κυριακή.

Στην περίπτωση αυτή, προτείνουν μια ανοικτή προεκλογική συμφωνία των δύο πλευρών, με απώτερο στόχο να υποστηριχτεί η παράταξη που θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με αντίπαλο τον νυν Δήμαρχο Προσοτσάνης.