Πολιτισμός

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Δράμας Κ. Ευμοιριδης: Ανακόλουθη η κα Κεραμέως- Άλλα μας έλεγε και άλλα πράττει

Δριμεία κριτική στην υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως ασκεί σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, όσον αφορά το νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στην βουλή.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία» αναφέρει ο κ. Ευμοιρίδης και τονίζει ότι η κίνηση αυτή της κας Κεραμέως έγινε την δεδομένη στιγμή, ώστε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να λάβουν γνώση της θεσμοθέτησης του νέου τρόπου εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Ανακόλουθη η κα Κεραμέως

Χαρακτήρισε αρνητική την εξέλιξη της κατάστασης και κατηγόρησε την Υπουργό ως ανακόλουθη, δεδομένου ότι άλλα ισχυριζόταν για το συγκεκριμένο θέμα τον προηγούμενο Ιούνιο και άλλα πράττει σήμερα.

«Η κα Κεραμέως δεν έχει το θάρρος να πει δημόσια ότι κόβει 10 με 15% των υποψηφίων  από την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ» ανέφερε και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και το Υπουργείο ουσιαστικά  οδηγούν τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Παράλληλα έθεσε και την σημαντική παράμετρο της αποδυνάμωσης των επαρχιακών πανεπιστημίων.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Δράμας Κωνσταντίνου Ευμοιρίδη στον ALPHA NEWS 95,5: