Κοινωνία

Πρόταση για κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο της Δράμας από Καβάλα

Την δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο της Δράμας από την Καβάλα καθώς και σειρά παρεμβάσεων σε ένα τμήμα συνολικού μήκους 1.200 μέτρων εξήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η πρόταση του έργου αυτού έχει περάσει ήδη από την εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας και την ερχόμενη Παρασκευή, με εισηγητή τον ίδιο, πρόκειται να τεθεί στην ολομέλεια του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ προκειμένου να ψηφιστεί και στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο της ένταξης του στο ΕΣΠΑ και της τελικής χρηματοδότησης του.

Από την παρουσίαση της πρότασης και της μακέτας του έργου στην Αντιπεριφέρεια Δράμας. Από αριστερά, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, εντεταμένος Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, Γιώργος Παπαδόπουλος αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Χρήστος Παπαθεοδώρου Πρόεδρος Π.Σ., Χριστόδουλος Μαμσάκος Δήμαρχος Δράμας

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προτεινόμενου έργου αγγίζει τα 19 εκατομμύρια ευρώ. “Πρόκειται για μια μελέτη η οποία βρίσκονταν στα συρτάρια της αντιπεριφέρειας και η οποία τους τελευταίους δύο μήνες έχει επικαιροποιηθεί και αναπροσαρμοστεί στα νέα δεδομένα” ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και σημείωσε ότι το πρώτο έγγραφο της σημερινής αντιπεριφέρειας(νομαρχίας Δράμας την εποχή εκείνη) για το συγκεκριμένο έργο χρονολογείται στο 2008.

Η πρόταση που παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας αφορά σε ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο την οδική ασφάλεια των πολιτών αλλά και την αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, στο τμήμα εκείνο του δρόμου από τον Αίμο μέχρι και τον κυκλικό κόμβο στην περιοχή του ξενοδοχείου Κούρος.

Η μακέτα του έργου

Προβλέπεται η δημιουργία τριών κυκλικών κόμβων  για την διευθέτηση της κυκλοφορίας, κατάργηση των υφιστάμενων φωτεινών σηματοδοτών, εργασίες αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού και σήμανσης καθώς και η δημιουργία μιας μεγάλης γέφυρας, συνολικού μήκους 250 μέτρων πάνω από τις γραμμές του τρένου.

Η γέφυρα θα έχει πλάτος 14,61 μέτρα ενώ το ύψος της θα είναι μεταβαλλόμενο και θα ξεκινά από ελάχιστα εκατοστά έως 7,40 μέτρα στο κέντρο της γέφυρας.

Παράλληλα, θα αναπτυχθούν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, δύο παράλληλοι δρόμοι αριστερά και δεξιά και για το λόγο αυτόν θα υπάρξουν απαλλοτριώσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά, το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2020 και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, θα ολοκληρωθεί.

Μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2020 υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής της γέφυρας Μαρμαριάς στο Παρανέστι

Στην συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 αναφέρθηκε και στην κατασκευή της γέφυρας της Μαρμαριάς στο Παρανέστι.

Όπως είπε, έχει βρεθεί και οριοθετεί το σημείο για τη νέα γέφυρα που θα αντικαταστήσει την στενή και παλιά.

Είναι περίπου 150 μέτρα βορείως της παλαιάς.

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 72,6 μέτρα, 17,2 μέτρα φάρδος ενώ κατά μήκος της θα αναπτυχθούν 2 πεζογέφυρες με στόχο την εξυπηρέτηση και την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Όπως σημείωσε, για το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη επιλεγεί ο ανάδοχος εργολάβος ο οποίος θα υπογράψει την σύμβαση του έργου με την περιφέρεια εντός των δύο πρώτων μηνών του ερχόμενου χρόνου.

“Μέσα σε 730 ημερολογιακές ημέρες από την σύναψη της σύμβασης,  η γέφυρα θα έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο για οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών – κυρίως φορτηγών αυτοκινήτων – αλλά και την οικονομία όλης της Δράμας” τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας.