Ενδιαφέροντα

Πόλη+Ζωή: Η Δημοτική Αρχή, μας αγνόησε επιδεικτικά στο θέμα της Λαϊκής αγοράς

Με ανακοίνωση της η παράταξη Πόλη + Ζωή κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι, όχι μόνο δεν έλαβε υπόψιν της, προτάσεις και ιδέες της παράταξης της στο θέμα της παράλληλης λειτουργία λαϊκής αγορά στην ανάπλαση, αλλά την αγνόησε με επιδεικτικό τρόπο.

Σημειώνει δε πως την όλη ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα του εγχειρήματος αυτού, την έχει ΜΟΝΟ η δημοτική αρχή ενώ εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν ελήφθησαν υπόψιν της δημοτικής αρχής, σοβαρά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της λαϊκής στην συγκεκριμένη περιοχή όπου στεγάζεται λύκειο, σχολεία και οργανισμοί του δήμου Δράμας.

Η ανακοίνωση της παράταξης Πόλη+Ζωή

Παράλληλη λειτουργία Λαϊκής Αγοράς στην οδό Χελμού

Σχετικά με την παράλληλη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στην οδό Χελμού από την Πέμπτη 14 Μαΐου, πληροφορούμε τους Δραμινούς και τις Δραμινές ότι

η απόφαση λήφθηκε αποκλειστικά με ευθύνη της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου

Δεν υπήρξε καμιά εμπλοκή των δημοτικών παρατάξεων και αγνοήθηκε παντελώς ο θεσμικός ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικά, η παράταξή μας “πόλη + ζωή” εξέφρασε τη διάθεση να συμβάλει με σκέψεις και προτάσεις, αλλά αγνοήθηκε επιδεικτικά.

Επομένως, δεν συμμετείχαμε, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, ούτε στην απόφαση για παράλληλη λειτουργία (άραγε προς ποια από τις δύο αγορές θα κατευθυνθεί η πλειονότητα των Δραμινών;), ούτε στην επιλογή του χώρου, ούτε στην επιλογή για το ποιοι θα παραμείνουν στην οδό 19ης Μαΐου και ποιοι θα μεταφερθούν στην οδό Χελμού.

Επίσης, αγνοούμε αν λήφθηκαν υπόψη τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περιοχή (πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους, λειτουργία ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠμεΑ, λειτουργία 3ου και 4ου Λυκείου και μάλιστα ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων, λειτουργία 15ου Δημοτικού Σχολείου).