Πολιτική

Πόλη+Ζωή: Να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο 519 στη Δράμα

Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρονται σε ενδεχόμενη επαναλειτουργία κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η Δημοτική παράταξη “Πόλη+Ζωή” με ανακοίνωση της προτρέπει τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό κόσμο της Δράμας να κινηθεί στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας στην Δράμα του κέντρου νεοσυλλέκτων 519, το οποίο  υπήρξε για πολλά χρόνια κέντρο εκπαίδευσης και πληροί τους σχετικούς όρους.

Δελτίο τύπου

Ο επανασχεδιασμός της χωροθέτησης των Κέντρων Νεοσυλλέκτων μια νέα ευκαιρία για τη Δράμα !!!

 Θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικά κ. Μαμσάκο ή θα έχει την ίδια δυσάρεστη κατάληξη με τη χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ;;;

Η επαναλειτουργία Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων – όπου έως το 2018 παρουσιάζονταν μαζικά οι φαντάροι στο ξεκίνημα της θητείας τους – εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, από τους επιτελείς του Στρατού Ξηράς.

Στη πόλη της Δράμας λειτουργούσε στο παρελθόν το 519 ΤΠ ως κέντρο νεοσυλλέκτων με μία δύναμη 200 και πλέον περίπου στρατιωτών. Η λειτουργία του αποδείχθηκε ότι ήταν  πολύ σημαντική για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρονται σε επανασχεδιασμό από την κυβέρνηση της χωροθέτησης των κέντρων εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων της χώρας, δημιουργείται μία ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη λειτουργία ενός Κέντρου Νεοσυλλέκτων στη Δράμα. Για μία φορά ας προηγηθούμε των εξελίξεων καθόσον μονίμως αντιδρούμε καθυστερημένα.

Καλούμε, λοιπόν, τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο να συνεργαστεί με όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της Δράμας και να αναλάβει άμεσα (δεν χωράει ούτε ώρα καθυστέρηση) πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία του 519 ΤΠ ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στρατιωτών.

Η πρωτοβουλία, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να βάζει τα συμφέροντα της Δράμας πάνω από τα κομματικά συμφέροντα, γιατί αλλιώς θα έχει την ίδια απογοητευτική τύχη με τη διεκδίκηση για τη νέα χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που κατάληξε ο κ. Μαμσάκος να λέει … ‘ευχαριστώ’ επειδή «πήραμε ;» την  υπόσχεση για λειτουργία ενός μικρού τουριστικού τρένου, ενώ χάσαμε την Σιδηροδρομική Εγνατία με  Σταθμό στη Δράμα και διαγραφτήκαμε οριστικά από τον χάρτη και των σιδηροδρομικών δικτύων.

Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να λειτουργήσει στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στη Δράμα !

Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να αποδείξουμε ότι το συμφέρον της Δράμας μας ενώνει και ότι δεν είμαστε πειθήνια όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης !

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε  για τη Δράμα !

Η Δράμα δεν αντέχει άλλο να χάνει ευκαιρίες !

Διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας το αύριο που μας αξίζει !!!