Πολιτική

Πόλη και Ζωή: Η δουλική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής προς τους εργολάβους κύρια αιτία των ζημιών

Την άμεση έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης των πολιτών που επλήγησαν από την νεροποντή της προηγούμενη Παρασκευής με ευθύνη της δημοτικής αρχής και του εργολάβου φυσικού αερίου, ζητά η δημοτική παράταξη Πόλη και Ζωή από την δημοτική αρχή Δράμας και τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο.
Η Πόλη και Ζωή κατηγορεί τον Δήμαρχο Δράμας για δουλική συμπεριφορά απέναντι στους εργολάβους που πραγματοποιούν έργα στην πόλη και σημειώνει σε ανακοίνωση της ότι η νεροποντή της Παρασκευής που έπληξε τη Δράμα, βρήκε το Δήμο Δράμας απροετοίμαστο και εκτεθειμένο και τους Δραμινούς και τις Δραμινές απροστάτευτους στο έλεος των καταστροφικών συνεπειών.
Πόλη και Ζωή: Η δουλική συμπεριφορά της προς τους εργολάβους κύρια αιτία των ζημιών !!
Η ανακοίνωση της Πόλης και Ζωής
Νεροποντή Παρασκευής 10-6-2022
Απροετοίμαστη και εκτεθειμένη η δημοτική αρχή !
Η δουλική συμπεριφορά της προς τους εργολάβους κύρια αιτία των ζημιών !!
Απροστάτευτοι στο έλεος των συνεπειών οι Δραμινοί !!!
Να αποζημιωθούν άμεσα για τις ζημιές που υπέστησαν οι πληγέντες
Η νεροποντή της Παρασκευής 10-6-2022 που έπληξε τη Δράμα βρήκε το Δήμο Δράμας απροετοίμαστο και εκτεθειμένο και τους Δραμινούς και τις Δραμινές απροστάτευτους στο έλεος των καταστροφικών συνεπειών.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με το νερό να παρασέρνει χαλίκια και χώματα από τα φρεάτια που ανοίχτηκαν για τα έργα του φυσικού αερίου και όχι μόνο.
Τα φερτά υλικά βούλωσαν τα φρεάτια αποχέτευσης, το πρόβλημα διογκώθηκε περισσότερο και πολλές κατοικίες είδαν τα ισόγεια και τα υπόγειά τους να πλημμυρίζουν.
Τα φρεάτια για τη διέλευση των αγωγών φυσικού αερίου άδειασαν από τα υλικά κάλυψης (χώματα και χαλίκια) και πλήθος αυτοκινήτων βυθίστηκε μέσα στα φρεάτια.
Οι ζημιές απερίγραπτες και ανυπολόγιστες !!!
Τι θα μπορούσε να γίνει ;
Ούτε η νεροποντή ήταν απρόσμενη, ούτε η οικτρή κατάσταση των δρόμων άγνωστη. Δεν υπήρξε κάποιος ‘κεραυνός εν αιθρία’.
Εδώ και μήνες οι αντιπολιτεύσεις στο Δήμο Δράμας διαμαρτυρόμαστε επειδή ο εργολάβος δεν αποκαθιστά άμεσα και αποτελεσματικά τις τρύπες που ανοίγει στους δρόμους για τη διέλευση των αγωγών του φυσικού αερίου.
Κάποια στιγμή ο κ. Μαμσάκος αντιλήφθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και δήλωσε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα … Λόγια μόνο. Δυστυχώς, έχουμε μια δημοτική αρχή που, πέραν της ανεπάρκειας και της ανικανότητας, συμπεριφέρεται δουλικά και με ανυποληψία προς τους εργολάβους και προσπαθεί να τους δικαιολογήσει για τις καθυστερήσεις, τις αστοχίες, τις κακοτεχνίες και τις ζημιές που προκαλούν (ΒΑΑ, πρώην Εθνικό Στάδιο, φυσικό αέριο κλπ). Τις συνέπειες αυτής της δουλικής συμπεριφοράς ζήσαμε την Παρασκευή 22-6-2022 !!!
Τι πρέπει να γίνει τώρα ;
Να αναληφθούν από τον Δήμο Δράμας έμπρακτα οι ευθύνες που του ανήκουν
Σίγουρα δεν αρκεί η ανάρτηση της φωτογραφίας του κ. Μαμσάκου να παρακολουθεί την άντληση των νερών από το υπόγειο του Λυκείου Ελληνίδων. Αντίθετα, εξαγριώνει περισσότερο τους πληγέντες.
Σίγουρα είναι αδύνατο να πληρωθεί το ψυχικό κόστος και ο κόπος όσων επλήγησαν.
Μπορούν, όμως, και πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες τουλάχιστον για τις υλικές ζημιές που υπέστησαν. Συνυπεύθυνοι είναι ο Δήμος Δράμας και ο εργολάβος φυσικού αερίου.
Χωρίς ανυποληψία και χωρίς ίχνος δουλικότητας να δοθεί άμεσα εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου Δράμας να βρεθεί ο συντομότερος τρόπος για αποζημίωση των πληγέντων. Να κατατεθούν μηνυτήριες αναφορές προς κάθε τρίτο συνυπεύθυνο, να αναληφθούν από τον Δήμο Δράμας έμπρακτα οι ευθύνες που του ανήκουν και να δοθούν σαφείς οδηγίες και πλήρης νομική συμπαράσταση στους πληγέντες συνδημότες μας για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.
Περιμένουμε έργα και όχι μόνο λόγια και φωτογραφίες κ. Δήμαρχε !!!